sales@tycovalve.com+-86 15961836110
Добие Цитат

Производители на топчести вентили

ВЕНТИЛИ Категории

Контактирајте нѐ
sales@tycovalve.com+-86 15961836110108 Meiyu Road, Xinwu District, Wuxi, Кина

производител и снабдувач на висококвалитетни топчести вентили, произведува топчести вентили со различни стандарди, како што се ANSI, DIN, EN, JIS топчести вентили, итн.

Топчест вентил со прирабница со прекинувач со црви CL600

Испраќање на барањето за прибирање

Не'рѓосувачки челик продолжена прачка прирабнички топчест вентил

Испраќање на барањето за прибирање

пневматски V-тип на регулирачки топчест вентил

Испраќање на барањето за прибирање

Топчест вентил за пневматско празнење наклонет

Испраќање на барањето за прибирање

DIN прирабнички топчест вентил со целосна дупка од нерѓосувачки челик

Испраќање на барањето за прибирање
Топчест вентил за облога од нерѓосувачки челик, флурин

нерѓосувачки челик Обложена топчест вентил PFA/FEP/тефлонски

Испраќање на барањето за прибирање

Активатор на електричен прирабнички топчест вентил CF8/тефлонски/класа 150

Испраќање на барањето за прибирање

3 компјутерски навој топчест вентил Електричен актуатор 1000WOG&2000WOG

Испраќање на барањето за прибирање

ANSI Класа 300 прирабнички топчест вентил Работен/рачка

Испраќање на барањето за прибирање

Метален вентил со прирабнички топчест вентил со ISO 5211 горна прирабница

Испраќање на барањето за прибирање

пневматски заварен топчест вентил од три дела-Не'рѓосувачки челик

Испраќање на барањето за прибирање

Топчест вентил со висок вакуум (притисок).

Испраќање на барањето за прибирање

Пневматски тринасочен топчест вентил

Испраќање на барањето за прибирање

електричен тринасочен топчест вентил Приспособување/прекинувач

Испраќање на барањето за прибирање

електричен топчест вентил class150

Испраќање на барањето за прибирање

ANSI класа 600 топчест вентил Прирабнички

Испраќање на барањето за прибирање

Пневматски тринасочен прирабнички топчест вентил

Испраќање на барањето за прибирање

Електричен тринасочен топчест вентил Лијан челик

Испраќање на барањето за прибирање

прирабнички тринасочен топчест вентил со платформа/голо вратило

Испраќање на барањето за прибирање

Топчест вентил со три насоки од нерѓосувачки челик

Испраќање на барањето за прибирање

Пневматски топчест вентил со V-портен сегмент (нафора)

Испраќање на барањето за прибирање

Пневматски рачен прирабнички топчест вентил

Испраќање на барањето за прибирање

4-насочен прирабнички топчест вентил Производител-нерѓосувачки/јаглероден челик

Испраќање на барањето за прибирање

KS прирабнички топчест вентил – рачна рачка од нерѓосувачки челик

Испраќање на барањето за прибирање

Пневматски топчест вентил со прирабници ANSI класа 150 – актуатор

Испраќање на барањето за прибирање

Работа со рачка од не'рѓосувачки челик со фланша JIS 20K топчест вентил

Испраќање на барањето за прибирање

JIS 10K прирабнички топчест вентил нерѓосувачки челик/лиен челик

Испраќање на барањето за прибирање

ANSI Класа 150 прирабнички топчест вентил

Испраќање на барањето за прибирање

Пневматски топчест вентил со тефлонски PFA обложен со актуатор

Испраќање на барањето за прибирање

Серија на топчести вентили ASIAV

Топчестите вентили се вентил кој користи топка со кружен канал како дел за отворање и затворање, а топката се ротира со стеблото на вентилот за да се реализира дејството на отворање и затворање. Отворањето и затворачкиот дел на топчестиот вентил е топка со отвори, која се врти околу оската нормално на каналот, за да се постигне целта за отворање и затворање на каналот. Топчестите вентили главно се користат за отворање и затворање на цевки и опрема за медиуми.

Ние сме производител и снабдувач на висококвалитетни топчести вентили, можеме да произведуваме прилагодени топчести вентили со различни стандарди, како што се американски стандардни топчести вентили, јапонски стандардни топчести вентили, европски стандардни топчести вентили итн. Топчестите вентили вклучуваат: лебдечки топчест вентил, фиксен топчест вентил, шински топчест вентил, топчест вентил во форма V, тринасочен топчест вентил, топчест вентил од нерѓосувачки челик, топчест вентил од леано челик, топчест вентил од ковано челик, топчест вентил за растоварување пепел, топчест вентил отпорен на сулфур, пневматски топчест вентил, електричен топчест вентил, топчест вентил и заварен топчест вентил.
Според класификацијата на материјалите на школка / главно тело, топчестите вентили можат да се поделат на:
1. Метални топчести вентили: како што се топчести вентили од јаглероден челик, топчести вентили од легиран челик, топчести вентили од нерѓосувачки челик, топчести вентили од леано железо, топчести вентили од легура на титаниум, топчести вентили Монел, топчести вентили од бакарна легура, топчести вентили од легура од алуминиум, топчести вентили од легура од олово вентили итн.
2. Топчести вентили обложени со метално тело: како што се топчести вентили обложени со гума, топчести вентили обложени со флуор, топчести вентили со олово, топчести вентили со пластика и топчести вентили со емајл.
3. Неметални топчести вентили: како што се керамички топчести вентили, стаклени топчести вентили и пластични топчести вентили.
Според класификацијата на структурата / стандардниот и режимот на возење, топчестите вентили можат да се поделат на:
1. Структура: едноделен топчест вентил, дводелен топчест вентил, триделен топчест вентил, лебдечки топчест вентил, фиксен топчест вентил, в-топчест вентил
2. Стандард: Американски стандарден топчест вентил, јапонски стандарден топчест вентил
3. Режим на возење: електричен топчест вентил, топчест вентил со рачка, топчест вентил за тркала со црви, пневматски топчест вентил и хидрауличен топчест вентил
Топчест вентил, вентил чии делови за отворање и затворање (топка) се придвижуваат од стеблото на вентилот и се вртат околу оската на топчестиот вентил. Може да се користи и за регулирање и контрола на течностите. Топчестиот вентил од типот V со тврда заптивка има силна сила на смолкнување помеѓу неговото јадро на топчеста форма од тип V и седиштето на металниот вентил од тврда легура. Посебно е погоден за медиум што содржи влакна, мали цврсти честички итн. Повеќенасочниот топчест вентил не само што може флексибилно да го контролира сливот, пренасочувањето и правецот на протокот на медиумот на цевководот, туку и да го затвори секој канал за поврзување на другиот два канали. Овој тип на вентил треба да се инсталира хоризонтално во цевководот. Топчестиот вентил е поделен на пневматски топчест вентил, електричен топчест вентил и рачен топчест вентил според режимот на возење.
1659091459683 - Кина вентил

1, Отпорност на абење; Бидејќи јадрото на вентилот на топчестиот вентил со тврда заптивка е заварен со прскање од легиран челик,

Дводелен топчест вентил

Топчест вентил од три дела

Заптивниот прстен е изработен од легиран челик, така што топчестиот вентил со тврда заптивка нема да предизвика премногу абење при отворање и затворање. (неговиот коефициент на цврстина е 65-70):

2, Добри перформанси на запечатување; Бидејќи заптивката на топчестиот вентил со тврда заптивка се меле рачно, не може да се користи додека јадрото на вентилот и заптивниот прстен целосно не се усогласат. Значи, неговите перформанси за запечатување се сигурни.

3, Прекинувач за светло; Бидејќи дното на заптивниот прстен на тврдо запечатениот топчест вентил цврсто се држи со јадрото на вентилот за пружината, прекинувачот е многу лесен кога надворешната сила го надминува претходното оптоварување на пружината.

4, Долг работен век: тој е широко користен во нафта, хемиска индустрија, производство на електрична енергија, производство на хартија, атомска енергија, авијација, ракета и други оддели, како и во секојдневниот живот на луѓето.

Пневматскиот топчест вентил е едноставен и компактен по структура, сигурен во запечатувањето и удобен за одржување. Површината за заптивање и сферичната површина се секогаш затворени и не се лесно еродирани од медиумот. Лесно е за ракување и одржување. Погоден е за општи работни медиуми како што се вода, растворувач, киселина и природен гас. Главно се користи за отсекување или поврзување на медиумот во цевководот, а може да се користи и за регулација и контрола на течноста.

Во споредба со другите типови вентили, пневматските топчести вентили ги имаат предностите на излезниот вртежен момент со аголен удар, брзо отворање, стабилна и сигурна, широка примена и следново:

1. Потисното лежиште го намалува вртежниот момент на триење на стеблото на вентилот, што може да направи стеблото на вентилот да работи непречено и флексибилно долго време.

2. Антистатичка функција: се поставува пружина помеѓу топката, стеблото на вентилот и телото на вентилот за да се извезе статичкиот електрицитет генериран за време на процесот на префрлување.

3. Бидејќи тефлонскиот и другите материјали имаат добри својства за самоподмачкување и мала загуба на триење со топката, работниот век на пневматскиот топчест вентил е долг.

4. Мал отпор на течност: пневматскиот топчест вентил е оној со најмал отпор на течност во сите класификации на вентили. Дури и за пневматски топчест вентил со намален дијаметар, неговата отпорност на течност е прилично мала.

5. Сигурно запечатување на стеблото на вентилот: бидејќи стеблото на вентилот се ротира само без подигање, не е лесно да се оштети заптивката на стеблото на вентилот, а капацитетот за запечатување се зголемува со зголемувањето на средниот притисок.

6. Добри перформанси на запечатување на седиштето на вентилот: заптивниот прстен направен од еластични материјали како што е политетрафлуороетилен лесно се запечатува, а капацитетот за запечатување на пневматскиот топчест вентил се зголемува со зголемувањето на средниот притисок.

7. Отпорот на течноста е мал, а топчестиот вентил со целосен дијаметар во основа нема отпор на проток.

8. Едноставна структура, мал волумен и мала тежина.

9. Тесни и сигурни. Има две површини за запечатување, а материјалите на заптивната површина на топчестиот вентил се широко користени во разни пластики, со добри перформанси на запечатување и целосно запечатување. И е широко користен во вакуумските системи.

10. Лесно ракување, брзо отворање и затворање, само 90 ° ротација од целосно отворање до целосно затворање, погодно за далечинско управување.

11. Одржувањето е погодно, структурата на топчестиот вентил е едноставна, заптивниот прстен е генерално подвижен, а расклопувањето и замената се релативно погодни.

12. Кога вентилот е целосно отворен или целосно затворен, површината за запечатување на топката и седиштето на вентилот се изолирани од медиумот. Кога медиумот поминува низ, површината за заптивање на вентилот нема да се еродира.

13. Има широк опсег на апликации, кои се движат од неколку милиметри до неколку метри и може да се примени од висок вакуум до висок притисок.

14. Топчестиот вентил може да се користи во медиум со суспендирани цврсти честички поради неговата особина за бришење при отворање и затворање.

15. Висока прецизност на обработка, висока цена, не е погодна за употреба при висока температура. Ако има нечистотии во цевководот, лесно е да се блокира со нечистотии, што резултира со тоа што вентилот не може да се отвори.

Ние сме производител на вентили, ако ви требаат други типови вентили, можете да изберете или да пребарувате што ви треба преку нашата избор на вентил интерфејс, или можете да ни испратите е-пошта