sales@tycovalve.com+-86 15961836110
Добие Цитат

Производители на електрични топчести вентили

ВЕНТИЛИ Категории

Контактирајте нѐ
sales@tycovalve.com+-86 15961836110108 Meiyu Road, Xinwu District, Wuxi, Кина

Електричниот топчест вентил се однесува на вентил во кој електричен активатор и топчест вентил се собрани заедно. Електричната енергија се користи за контрола на прекинувачот на вентилот

Серија на електрични топчести вентили ASIAV

Електричните топчести вентили се составени од електричен активатор и топчест вентил. Тоа е еден вид елемент на притисок на цевководот за контрола на процесот на индустриска автоматизација, кој обично се користи за далечинско отворање и затворање (вклучување и исклучување) за контрола на медиумот на цевководот. Електричниот топчест вентил е управуван од стеблото на вентилот и се ротира околу оската на стеблото на вентилот. Главно се користи за отсекување или поврзување на медиумот во цевководот, а може да се користи и за регулација и контрола на течноста. Меѓу нив, тврдо запечатениот топчест вентил во форма на V има силна сила на смолкнување помеѓу неговото јадро во форма на V и металното лежиште на тврда легура, што е особено погодно за медиумот што содржи влакна и мали цврсти честички. Електричниот топчест вентил е поделен на електричен прирабнички топчест вентил, електричен топчест вентил за нафора, електричен топчест вентил за заварување и топчест вентил за електричен заврт. Според формата за запечатување, тој исто така е поделен на електричен топчест вентил со мека заптивка и електричен топчест вентил со тврд заптив.

Електричниот топчест вентил има едноставна структура и е составен од само неколку делови, што заштедува потрошувачка на податоци; Мал волумен, мала тежина, мала големина на инсталација, мал возен вртежен момент, вентил за регулирање на притисокот, едноставна и агилна работа и може брзо да се отвора и затвора со ротирање за 90 °; Во исто време, тој исто така има добар ефект на регулирање на протокот и карактеристики на запечатување. Во примената на голем и среден калибар, среден и низок притисок, електричниот топчест вентил е доминантна ситуација на вентилот. Кога електричниот топчест вентил е целосно отворен, дебелината на плочата на пеперутката е отпорот кога медиумот тече низ телото на вентилот. Затоа, падот на притисокот низ вентилот е многу мал, така што има добри карактеристики за контрола на протокот. Електричниот топчест вентил има два типа запечатување, имено, еластична заптивка и метална заптивка. Еластичен вентил за заптивање, заптивниот прстен може да се вгради на телото на вентилот или да се закачи на периферијата на плочата на пеперутката. Вентилите со метални заптивки генерално имаат подолг век на траење од оние со еластични заптивки, но тешко е да се постигне целосно запечатување. Металната заптивка може да се прилагоди на висока работна температура, додека еластичната заптивка има недостаток што е ограничена од температурата. Ако се бара електричниот топчест вентил да се користи како контрола на протокот, важно е прецизно да се избере големината и типот на вентилот. Принципот на изградба на електричниот топчест вентил е особено погоден за производство на вентили со голем дијаметар. Електричните топчести вентили не само што се широко користени во нафта, гас, хемиска индустрија, третман на вода и други општи индустрии, туку се користат и во системот за вода за ладење на термоелектраните. Постојат два вида на најчесто користени електрични топчести вентили: електричен топчест вентил од типот нафора и електричен топчест вентил од типот прирабница. Електричниот топчест вентил од типот нафора го поврзува вентилот помеѓу двете прирабници на цевките со завртки за обетка. Електричниот топчест вентил од типот на прирабница има прирабници на вентилот, а прирабниците на двата краја на вентилот се поврзани со прирабниците на цевката со завртки. Изведбата на јачината на вентилот се однесува на способноста на вентилот да издржи среден притисок. Вентилите се механички производи кои подлежат на внатрешен притисок, па затоа мора да имаат доволно цврстина и цврстина за да се обезбеди долготрајна употреба без пукање или деформација.

Функцијата е еден вид елемент на притисок на цевководот за контрола на процесот на индустриска автоматизација, кој обично се користи за далечинско отворање и затворање (поврзување и отсекување) контрола на медиумот на цевководот.

Карактеристики: интегрираната структура е усвоена, а работата може да се контролира со еднофазно напојување AC220V и DC напојување 24VDC; Мала големина, мала тежина, сигурни перформанси, едноставно совпаѓање и голем капацитет за циркулација.

Електричниот топчест вентил има дејство на ротирање за 90 степени. Телото на приклучокот е топка со кружна дупка или канал што минува низ неговата оска. Топчестиот вентил главно се користи како електричен топчест вентил во цевководот за отсекување, дистрибуција и промена на насоката на проток на медиумот. Потребно е само да се ротира за 90 степени и мал вртежен момент за цврсто затворање. Топчестиот вентил е најсоодветен за прекинувачки и затворачки вентили. Развојот го дизајнираше топчестиот вентил да има функции за пригушување и контрола на протокот, како што е топчест вентил од типот V. Главните карактеристики на електричниот топчест вентил се компактна структура, сигурно запечатување, едноставна структура и практично одржување. Површината за заптивање и сферичната површина се секогаш затворени, што не се еродира лесно од медиумот и лесно се ракува и одржува. Погоден е за општи работни медиуми како што се вода, растворувач, киселина и природен гас, а исто така погоден за медиуми со лоши работни услови, како што се кислород, водород пероксид, метан и етилен. Широко се користи во различни индустрии. Телото на вентилот на топчестиот вентил може да биде интегрално или комбинирано.

Принципот

Електричниот топчест вентил е составен од топчест вентил од типот приклучок и електричен погон. Структурата на телото на вентилот на топчестиот вентил е јадро на ротирачки вентил од 90 степени. Електричниот активатор внесува стандарден сигнал од 0-10 ma. Моторната единица го придвижува аголниот вртежен момент на запчаникот, тркалото на црви и црвот за да го прилагоди вентилот со кутијата со прекинувач. Неговата употреба е главно генерирана од електричниот проток и регулаторната операција.

форма

Најчесто користените електрични актуатори вклучуваат повеќе ротација, единечна ротација, интелигентен, аголен актуатор, електричен актуатор со директен удар, актуатор отпорен на експлозија, фин и мал активирач итн. Топчестите вентили главно вклучуваат лебдечки топчест вентил, фиксен топчест вентил, О- тип топчест вентил, V-тип топчест вентил, тринасочен топчест вентил, итн. Комбинацијата на неговиот погон и топчест вентил може да произведе диверзифицирани производи. Контролната кутија може да се додаде и на погонот за далечинско работење. Во исто време, други додатоци може да се додадат на погонот за да се постигнат пофункционални апликации. На пример, електричниот позиционер може да се додаде за да се приспособи протокот, конверторот на позицијата на отпорот / струјата на вентилот може да се користи за да се означи и контролира отворањето на положбата на вентилот, механизмот на рачното тркало може да се ракува рачно кога нема струја и друго најчесто користено додатоците вклучуваат изолациски чаур и прекинувач за патување отпорен на експлозија. Почетниот избор на тип може да се направи според условите за работа.

апликација

Електричниот топчест вентил е широко користен во нафта, природен гас, медицина, храна, хидроенергија, нуклеарна енергија, електрична енергија, водоснабдување и одводнување, греење, металургија и други индустрии. Тоа е механички производ од витално значење за изградбата на националната одбрана. Тоа е исто така незаменлив производ за научна и технолошка конструкција. Зазема многу пазарни удели, главно поради силната функција, малата големина, сигурни перформанси, голем циркулационен капацитет, лесен и пријатен, далечински управувач и други причини, електричниот топчест вентил не е само добар производ за пригушување, отсекување , исклучување и пренасочување, но и прв избор во системот за регулирање на протокот. Има многу карактеристики како отпорност на притисок, отпорност на температура, отпорност на корозија, мал отпор на проток, долг работен век и широк опсег на примена.