sales@tycovalve.com+-86 15961836110
Добие Цитат

Рачка топчести вентили Производителите

ВЕНТИЛИ Категории

Контактирајте нѐ
sales@tycovalve.com+-86 15961836110108 Meiyu Road, Xinwu District, Wuxi, Кина

Топчестиот вентил на рачката има рачка на топчестиот вентил, рачката може да се сврти за да се контролира прекинувачот со топчестото јадро, рачката може да се отстрани и да се чува одделно

Не'рѓосувачки челик продолжена прачка прирабнички топчест вентил

Испраќање на барањето за прибирање

DIN прирабнички топчест вентил со целосна дупка од нерѓосувачки челик

Испраќање на барањето за прибирање
Топчест вентил за облога од нерѓосувачки челик, флурин

нерѓосувачки челик Обложена топчест вентил PFA/FEP/тефлонски

Испраќање на барањето за прибирање

ANSI Класа 300 прирабнички топчест вентил Работен/рачка

Испраќање на барањето за прибирање

Метален вентил со прирабнички топчест вентил со ISO 5211 горна прирабница

Испраќање на барањето за прибирање

ANSI класа 600 топчест вентил Прирабнички

Испраќање на барањето за прибирање

4-насочен прирабнички топчест вентил Производител-нерѓосувачки/јаглероден челик

Испраќање на барањето за прибирање

KS прирабнички топчест вентил – рачна рачка од нерѓосувачки челик

Испраќање на барањето за прибирање

Работа со рачка од не'рѓосувачки челик со фланша JIS 20K топчест вентил

Испраќање на барањето за прибирање

JIS 10K прирабнички топчест вентил нерѓосувачки челик/лиен челик

Испраќање на барањето за прибирање

ANSI Класа 150 прирабнички топчест вентил

Испраќање на барањето за прибирање

Серија на топчести вентили со рачка ASIAV

Принципот на работа на рачниот топчест вентил е да го одблокира или блокира вентилот со ротирање на јадрото на вентилот. Прекинувачот на топчестиот вентил е лесен, мал по големина, може да се направи со голем дијаметар, сигурно запечатување, едноставна структура, удобно одржување, површината за заптивање и сферичната површина често се затворени и не се лесно еродирани од медиумот и се широко користен во различни индустрии.
Тоа работи вака:
отворен процес
1 Во затворена положба, топката се притиска на седиштето на вентилот со механичкиот притисок на стеблото на вентилот.
2 Кога рачното тркало се врти спротивно од стрелките на часовникот, стеблото на вентилот се движи во спротивна насока, а неговото долно аголно рамно прави топката да се откачи од седиштето на вентилот.
3 Стеблото продолжува да се крева и комуницира со водилката игла во спиралниот жлеб на стеблото, предизвикувајќи топката да почне да ротира без триење.
4 Сè додека не ја достигне целосно отворената положба, стеблото на вентилот се крева до граничната положба и топката се ротира во целосно отворена положба.
процес на исклучување
1 Кога е затворено, свртете го рачното тркало во насока на стрелките на часовникот, стеблото на вентилот почнува да се спушта и топката го напушта седиштето на вентилот и почнува да ротира.
2 Продолжете да го ротирате рачното тркало, стеблото на вентилот дејствува со водилката игла вградена во горниот спирален жлеб, така што стеблото на вентилот и топката се ротираат за 90° истовремено.
3 Непосредно пред затворањето, топката се ротира за 90° без да дојде во контакт со седиштето.
4 За време на последните неколку вртења на рачното тркало, аголната рамнина на дното на стеблото на вентилот механички ја заглавува топката за да ја притисне цврсто на седиштето на вентилот за да постигне целосно запечатување.