sales@tycovalve.com+-86 15961836110
Добие Цитат

Блог на Asiav Valve

ВЕНТИЛИ Категории

Контактирајте нѐ
sales@tycovalve.com+-86 15961836110108 Meiyu Road, Xinwu District, Wuxi, Кина

Принципот на пневматски топчест вентил

Принципот на пневматски топчест вентил? Принципот на работа на пневматскиот топчест вентил е да го направи вентилот да тече или блокира со ротирање на јадрото на вентилот. Пневматскиот топчест вентил е лесен за префрлување и мал по големина. Топката...

Каталог на вентили за пеперутки со високи перформанси ASIAV

ASIAV-high-performance-butterfly-valve-1преземи...

Видови топчести вентили

Видови топчести вентили? Топчестиот вентил е тип на изолациски вентил и е најчесто користен вентил во индустријата поради неговите одлични работни карактеристики. Топчестите вентили може да се заваруваат, навојни и прирабнички, а се достапни во...

Како да изберете вентил отпорен на корозија?

Како да изберете вентил отпорен на корозија? Медиумите што се пренесуваат во различни цевководи во хемиската индустрија обично се корозивни до одреден степен, како што се сулфурна киселина, хлороводородна киселина, азотна киселина и други корозивни средства. Целата заштита од корозија е...

Проверете го вентилот со нафора и обратниот вентил со прирабница

Што е подобро, обратен вентил со нафора и проверен вентил со прирабница? Одговорот е проверете ги вентилите со прирабници, бидејќи вентилите со прирабници можат да издржат поголем притисок и се широко користени. Главните предности на вентилите со обланда се нивната ниска цена и...

Што е метален вентил за пеперутка со тврда заптивка

Што е метален вентил за пеперутка со тврда заптивка, Металниот вентил за пеперутка со тврда заптивка главно се состои од телото на вентилот, плочата на пеперутката, вратилото на вентилот, прстенот за заптивање на телото на вентилот, прстенот за запечатување на плочата на пеперутката, ракавот на вратилото, самоподмачкувачкото лежиште и уред за возење. Високите перформанси...

Опис на пневматски активатор на кинески вентил

Пневматски активатор, исто така познат како пневматска глава, е друго име на воздушниот цилиндар, кој е уред кој користи пневматски притисок за да го придвижи вентилот за отворање / затворање или регулирање, Опис на пневматски активирач на кинеската структура на вентилот Пневматскиот уред...

Технички барања за вентили за цевководи во Кина

Технички барања за цевководни вентили ★ технички барања за вентили на цевководи: GB / t19672-2005 е ревидиран и формулиран со усвојување на iso14313: 1999 индустрија за нафта и природен гас; цевководен преносен систем; цевководни вентили' > вентили / api6d:2002 цевководни вентили' > вентили. На ...

Вести за брендот на кинески вентил

Вести за брендот за кинески вентили Важни вести · Два вентили Аитам беа идентификувани како први (сет) производи во провинцијата Шандонг · Производите со вентили за вентили Anhui Tunxi го поминаа тестот за ниско истекување на висока температура · Синопек потпиша договори за соработка за синџирот на индустријата за водородна енергија...

Вести поврзани со вентилот

01 Емерсон Финтоил, заедно со инженерските решенија на Несте, го избраа софтверот и технологијата за автоматизација на Емерсон за да ги максимизираат оперативните перформанси на својата биорафинерија во пристаништето Хамина Котка, Финска. Фабриката ќе стане трета по големина сирова нафта во светот...

се анализираат проблемите кои постојат при користењето на вентилот со пеперутка обложена со флуор

Се анализираат вентилот за пеперутка обложен со флуор Бидејќи повеќеслојниот мек и тврд ламиниран заптивен прстен е фиксиран на плочата на вентилот, кога плочата на вентилот е нормално отворена, медиумот ќе формира фронтално бришење на неговата заптивна површина и ...

Познавање на топчести вентили

Карактеристика на топчести вентили Познавање на топчести вентили 1; отпорен на абење; Бидејќи јадрото на вентилот на тврдо запечатениот топчест вентил е заварување со прскање од легиран челик, а заптивниот прстен е на површина од легиран челик, тврдо запечатениот топчест вентил нема да предизвика ...

Како функционира вентилот за дишење

Како функционира вентилот за дишење - Атмосферските и резервоарите за складирање низок притисок се вообичаена опрема во процесната индустрија. При користење на атмосферски и резервоари за складирање со низок притисок, проширувањето или контракцијата на гасот во резервоарот често е предизвикано од ...