sales@tycovalve.com+-86 15961836110
Добие Цитат

Производители на електрични вентили за пеперутки

ВЕНТИЛИ Категории

Контактирајте нѐ
sales@tycovalve.com+-86 15961836110108 Meiyu Road, Xinwu District, Wuxi, Кина

Електричниот вентил за пеперутка е вентил со електричен активатор инсталиран на вентилот за пеперутка, а прекинувачот на вентилот се контролира со електрична енергија.

Серија ASIAV електрични вентили за пеперутки

Со развојот на електричните вентили, многу познати претпријатија за вентили дома и во странство произведуваат електрични вентили. Електричните вентили за пеперутка се важни извршни единици во областа на контролата на индустриската автоматизација. Припаѓа на различни електрични вентили и електрични контролни вентили. Широко се користи во текстил, електрана, петрохемија, греење и ладење, фармацевтска, бродоградба, металургија, лесна индустрија, заштита на животната средина и други области. Овој производ може да се користи како прекинувачки вентил, контролен вентил и обратен вентил на цевководниот систем. Комплетен уред за рачна контрола, електричен или пневматски преносен уред, кој може да ги исполни специфичните услови на различни работни услови. Ги исполнува најстрогите барања за квалитет и може да се користи многу долго. Особено во индустријата за металуршки челик и бродоградба, има многу висока репутација.

Електричниот вентил за пеперутка е погоден за прилики кои бараат регулирање на протокот. Бидејќи загубата на притисокот на вентилот за пеперутка во цевководот е релативно голема, што е околу три пати поголема од онаа на портниот вентил, влијанието на загубата на притисокот врз системот на цевководот треба целосно да се земе предвид при изборот на вентилот за пеперутка и цврстината на плочата за пеперутка под ќе се земе предвид и притисокот на медиумот на цевководот за време на затворањето. Дополнително, мора да се земе предвид границата на работната температура на еластичниот материјал на седиштето при висока температура. Структурната должина и вкупната висина на вентилот за пеперутка се мали, брзината на отворање и затворање е голема, а вентилот за пеперутка има добри карактеристики за контрола на течноста. Структурниот принцип на вентилот за пеперутка е најсоодветен за изработка на вентили со голем дијаметар. Кога вентилот за пеперутка е потребно да се користи за контрола на протокот, најважно е правилно да се избере големината и типот на вентилот за пеперутка за да може да работи правилно и ефикасно. Општо земено, при гаснење, регулирање на контролата и медиумот за кал, вентилот за пеперутка на централната линија бара кратка должина на структурата и брза брзина на отворање и затворање (1/4 вртење). Се препорачува вентил за запирање низок притисок (мала разлика во притисокот), вентил за пеперутка. Вентилот за пеперутка може да се избере за двојно прилагодување на положбата, згрчено преминување на земјата, низок шум, кавитација и гасификација, мала количина на истекување во атмосферата и абразивен медиум. Кога е потребно прилагодување на пригушувањето при посебни работни услови, или кога се користат вентили со пеперутка при работни услови како што се строго запечатување, сериозно абење и ниска температура (криогена), специјални три ексцентрични или двојни ексцентрични вентили за пеперутка со специјално дизајнирана метална заптивка и уред за регулирање треба да бидат користени.