sales@tycovalve.com+-86 15961836110
Добие Цитат

Рачка за пеперутка вентили Производителите

ВЕНТИЛИ Категории

Контактирајте нѐ
sales@tycovalve.com+-86 15961836110108 Meiyu Road, Xinwu District, Wuxi, Кина

Вентилот за пеперутка на рачката е еден вид вентил со пеперутка кој е опремен со рачка на вентилот за пеперутка и се ротира за 90 степени за да се префрли.

Серија на вентили за пеперутки со рачка ASIAV

Како компонента што се користи за отсекување на системот на цевководи и контрола на протокот, вентилот за пеперутка со мека заптивачка прирабница е широко користен во многу области како што се нафтата, хемикалиите, металургијата, хидроенергијата и така натаму. Во добро познатата технологија на вентили со пеперутка, структурата за заптивање најчесто е усвоена, а материјалот за заптивање е гума, политетрафлуороетилен итн. Поради ограничувањето на структурните карактеристики, не е погоден за висока температура, висок притисок, корозија и отпорност на абење. индустрии. Релативно напреден вентил за пеперутка е три ексцентричен метален вентил за пеперутка со тврд заптив. Телото на вентилот и седиштето на вентилот се поврзани компоненти. Површината за запечатување на седиштето на вентилот е обложена со температурни и отпорни на корозија материјали од легура. Повеќеслојниот мек наредени запечатувачки прстен е фиксиран на плочата на вентилот. Во споредба со традиционалниот вентил со пеперутка, овој вентил за пеперутка ги има предностите на отпорност на висока температура, лесна работа, без триење при отворање и затворање и компензациско запечатување со зголемување на вртежниот момент на механизмот за пренос за време на затворањето, што ги подобрува перформансите на запечатување и продолжува работниот век на вентилот за пеперутка.

Вентилот за меко заптивање пеперутка со високи перформанси се карактеризира со тоа што прстенот за заптивање на седиштето на вентилот е составен од повеќе слоеви на лимови од нерѓосувачки челик од двете страни на мекиот заптивен прстен во форма на Т.

Површината за заптивање помеѓу плочата на вентилот и седиштето на вентилот е со наклонета конусна структура, а материјалите од легура отпорни на температура и отпорни на корозија се преклопени на навалената конусна површина на плочата на вентилот; Пружината фиксирана помеѓу плочите за притискање на подесувачкиот прстен се склопува со завртката за прилагодување на плочата за притискање. Оваа структура ефикасно ја компензира зоната на толеранција помеѓу чаурата на вратилото и телото на вентилот и еластичната деформација на стеблото на вентилот под среден притисок и го решава проблемот со запечатување на вентилот во процесот на двонасочен заменлив медиум за транспорт.

Прстенот за заптивање е составен од меки лимови од не'рѓосувачки челик во форма на Т од двете страни. Има двојни предности на метална тврда заптивка и мека заптивка. Има перформанси за запечатување со нула истекување при ниска температура и висока температура. Тестот покажува дека притисокот на површината за заптивање е предизвикан од вртежниот момент на уредот за пренос и ефектот на средниот притисок на плочата на вентилот кога базенот е во нормална состојба на проток (насоката на средното проток е иста како и ротацијата насока на плочата со пеперутка). Кога се зголемува позитивниот среден притисок, колку е поцврста компресијата помеѓу навалената конусна површина на плочата на вентилот и површината за запечатување на седиштето на вентилот, толку е подобар ефектот на запечатување.

Во состојба на обратен проток, запечатувањето помеѓу плочата на вентилот и седиштето на вентилот се притиска врз седиштето на вентилот со вртежниот момент на уредот за возење. Со зголемувањето на обратниот среден притисок, кога позитивниот притисок на единицата помеѓу плочата на вентилот и седиштето на вентилот е помал од средниот притисок, деформацијата што ја складира пружината на регулирачкиот прстен по полнењето може да го компензира тесниот притисок на заптивањето. површината на плочата на вентилот и седиштето на вентилот да играат улога на автоматска компензација.

Затоа, за разлика од претходната техника, корисниот модел не поставува меки и тврди повеќеслојни заптивни прстени на плочата на вентилот, туку е директно инсталиран на телото на вентилот. Тоа е идеален двонасочен режим на тврдо запечатување за додавање прстен за прилагодување помеѓу плочата за притисок и седиштето на вентилот. Ќе ги замени портните вентили и топчести вентили.

Вентилот за пеперутка со тврда заптивка е едноставен по структура, мал по волумен и лесен по тежина и се состои од само неколку делови. Покрај тоа, електричниот вентил може брзо да се отвори и затвори само со ротирање за 90 °, а работата е едноставна. Во исто време, електричниот вентил има добри карактеристики за контрола на течноста. Кога вентилот за пеперутка е во целосно отворена положба, дебелината на плочата на пеперутката е единствениот отпор кога медиумот тече низ телото на вентилот, така што падот на притисокот што го создава вентилот е многу мал, така што има добри карактеристики за контрола на протокот. Вентилот за пеперутка има два типа запечатување: еластична заптивка и метална заптивка. Еластичен вентил за заптивање, заптивниот прстен може да се вгради на телото на вентилот или да се закачи на периферијата на плочата на пеперутката.

Ако вентилот за пеперутка е потребно да се користи за контрола на протокот, главната работа е правилно да ја изберете големината и видот на вентилот. Принципот на структурата на вентилот за пеперутка со тврда заптивка е особено погоден за изработка на вентили со голем дијаметар. Цврсто запечатувачките вентили за пеперутка не само што се широко користени во нафта, гас, хемиска индустрија, третман на вода и други општи индустрии, туку се користат и во системот за вода за ладење на термоелектраните.