sales@tycovalve.com+-86 15961836110
Добие Цитат

Производители на пневматски вентили за пеперутки

ВЕНТИЛИ Категории

Контактирајте нѐ
sales@tycovalve.com+-86 15961836110108 Meiyu Road, Xinwu District, Wuxi, Кина

Пневматскиот вентил за пеперутка е составен од пневматски активатор и вентил за пеперутка, главно се користи за отсекување и регулирање на протокот

Серија ASIAV пневматски вентили со пеперутка

Пневматски прирабнички вентил за пеперутка, пневматски прирабнички вентил за пеперутка овој производ е составен од гумен затворен вентил за пеперутка, јаглероден челик или плоча на вентилот од нерѓосувачки челик и стебло на вентилот. Применливо е за водоснабдување и одводнување и гасоводи со температура ≤ 80 ~ 120 ℃, како што се храна, хемиска индустрија, нафта, електрична енергија, лесен текстил, производство на хартија, итн. за регулирање на протокот и пресретнување на медиумот.

Пневматски вентил за пеперутка

Пневматски регулациски вентил за пеперутка е вентил (плочка на вентилот) што ротира околу фиксна оска нормална на каналот. Составен е од пневматски актуатор со двојно дејство или еднодејствување (враќање на пролет) од типот на клип и вентил за пеперутка. Припаѓа на типот на ротационен регулациски или затворачки вентил со високи перформанси и е опремен со електрична енергија, пневматски позиционер на вентил или електромагнетниот вентил, редуктор на притисокот на филтерот за воздух, гранични прекинувачи (објавувач на позиција на вентилот), може да реализира пропорционално прилагодување и две позиции контрола на исклучување на флуидниот медиум во процесниот цевковод, за да се постигне автоматска контрола на протокот, притисокот, температурата, нивото на течноста и другите параметри на течниот медиум.

Пневматскиот вентил за пеперутка нафора има нова структура. Телото на вентилот е дизајнирано да одговара на структурата на нафора на кратко растојание формирана од тесниот простор на цевката. Надворешното истекување е нула, а внатрешното истекување го задоволува националниот стандард.

Пневматскиот вентил со пеперутка обложен со гума е поврзан со прирабница и стегач. Заптивната облога е изработена од нитрилна гума, етилен пропиленска гума, етилен пропиленска гума отпорна на топлина, природна гума, хлоропренска гума, флуорогума и политетрафлуороетилен. Има поразумен избор според хемиските својства на медиумот.

Пневматскиот вентил за пеперутка обложен со флуор и вентилот за пеперутка обложена со антикорозивен флуор ја прифаќаат комбинацијата од дводелно тело на вентилот. Седиштето на вентилот и облогата на телото на вентилот се интегрирани. Кога вентилот работи, само целосно пластичното седиште на вентилот и пластичната плоча со пеперутка се во контакт со медиумот. Производот може да издржи секаква средна корозија освен растопениот алкален метал и елементарниот флуор. Меѓу нив, стеблото на вентилот d71f46 и плочата за пеперутка (фалсификувана) се интегрирани, а површината е рамномерно обложена со слој од FEP. Внатрешната површина на каналот на телото на вентилот е мазна, отпорот на течноста е мал, вредноста на CV е висока, капацитетот на проток е силен, а вртежниот момент е умерен. Усвоена е четиристепената заптивна структура и лежиштето на еластичниот вентил за заптивка од гума Si отпорна на температура и отпорна на стареење е опремена надвор од површината за заптивање, така што целосно да се постигне нула истекување на медиумот.

Пневматскиот вентилациски вентил за пеперутка се карактеризира со фин процеп помеѓу плочата на вентилот и седиштето на вентилот. Овој производ е погоден за употреба во околина со слаба циркулација на воздухот.

Главните карактеристики на пневматскиот телескопски вентил за пеперутка се следните: нов дизајн, разумна структура, мала тежина, практично работење и брзо отворање и затворање; Покрај функциите за регулирање и пресретнување на протокот и компензирање на термичката експанзија и студената контракција предизвикани од температурната разлика на цевководот, телескопскиот вентил за пеперутка може да обезбеди и погодност за инсталација, замена и одржување на вентилот. Деловите за заптивање може да се прилагодат и заменат, а перформансите на запечатување се сигурни.
Главните предности на пневматскиот вентил за пеперутка се едноставна структура, мал волумен, мала тежина и ниска цена. Посебно се истакнува пневматскиот вентил со пеперутка. Инсталиран е во тајниот премин на голема надморска височина и лесно се ракува преку контролата на електромагнетниот вентил во две позиции пет правец, а исто така може да го прилагоди медиумот за проток. Отпорот на течноста е мал. Кога пневматскиот вентил за пеперутка од среден и голем калибар е целосно отворен, ефективната површина на проток е голема, а отворањето и затворањето е брзо и заштедува труд. Отворањето и затворањето може да се заврши со ротирање на плочата на дискот за 90 степени. Бидејќи средната сила на плочата на пеперутката од двете страни на ротирачкото вратило е речиси еднаква, а насоката на вртежниот момент е спротивна, вртежниот момент на отворање и затворање е мал, а добро запечатување може да се постигне при низок притисок. Материјалите за заптивање на вентилот за пеперутка вклучуваат нитрилна гума, флуорогума, гума за јадење и тефлонска облога, така што перформансите на запечатување се добри. еластична заптивка и има одлични перформанси на запечатување при ниска температура.

принцип на работа

Пневматскиот вентил со пеперутка се отвора и затвора со кружната пеперутка плоча што се ротира со вентилот. Пневматскиот вентил за да се реализира дејството на активирањето главно се користи како блок вентил. Може да биде дизајнирана да има функција на регулација или вентил и регулација. Вентилот за пеперутка се повеќе се користи во цевководи со среден и голем дијаметар со низок притисок.

Вентилот за пеперутка е едноставен по структура, мал по волумен и лесен по тежина и е составен од само неколку делови. Покрај тоа, електричниот вентил може брзо да се отвори и затвори само со ротирање за 90 °, а работата е едноставна. Во исто време, електричниот вентил има добри карактеристики за контрола на течноста. Кога вентилот за пеперутка е во целосно отворена положба, дебелината на плочата на пеперутката е единствениот отпор кога медиумот тече низ телото на вентилот, така што падот на притисокот се создава од вентилот

Мал, затоа има добри карактеристики за контрола на протокот. Вентилот за пеперутка има два типа запечатување: еластична заптивка и метална заптивка. Еластичен вентил за заптивање, заптивниот прстен може да се вгради на телото на вентилот или да се закачи на периферијата на плочата на пеперутката.

Ако вентилот за пеперутка е потребно да се користи за контрола на протокот, главната работа е правилно да ја изберете големината и видот на вентилот. Принципот на структурата на вентилот за пеперутка е особено погоден за изработка на вентили со голем дијаметар. Вентилите за пеперутка не само што се широко користени во нафта, гас, хемиска индустрија, третман на вода и други општи индустрии, туку се користат и во системот на вода за ладење на термоцентралите