sales@tycovalve.com+-86 15961836110
Добие Цитат

Производители на нафора пеперутки вентили

ВЕНТИЛИ Категории

Контактирајте нѐ
sales@tycovalve.com+-86 15961836110108 Meiyu Road, Xinwu District, Wuxi, Кина

Вентилот за пеперутка со нафора значи дека телото на вентилот за пеперутка нема прирабница, а прирабниците од двете страни на цевководот го прицврстуваат вентилот за пеперутка за да го поправат.

JIS 10K вентил за пеперутка Нафора

Испраќање на барањето за прибирање

Високотемпературен вентил за пеперутка Прирабница и нафора

Испраќање на барањето за прибирање

со заклучување вентил за пеперутка Опремена клуч

Испраќање на барањето за прибирање

Пеперутка вентил за повратна информација со гранични прекинувач

Испраќање на барањето за прибирање

JIS 20K Triple Offset Нафора со вентил за пеперутка-метал со седиште

Испраќање на барањето за прибирање

Пневматски вентил за пеперутка нафора

Испраќање на барањето за прибирање

Нафора со голо вратило, вентил за пеперутка со високи перформанси – платформа

Испраќање на барањето за прибирање

Нафора пневматски вентил со високи перформанси

Испраќање на барањето за прибирање

Вентил за пеперутка со високи перформанси што работи со рачка

Испраќање на барањето за прибирање

Јаглероден челик со голо вратило на вентил за пеперутка со високи перформанси

Испраќање на барањето за прибирање

Со високи перформанси нафора пеперутка вентил црв менувач управувана

Испраќање на барањето за прибирање

Серија на вентили за пеперутка нафора ASIAV

Плочата за пеперутка на вентилот за пеперутка од типот нафора е инсталирана во насока на дијаметарот на цевката. Во цилиндричниот канал на телото на вентилот за пеперутка, плочата за пеперутка во форма на диск се ротира околу оската со агол на ротација од 0 ° - 90 °, што може да ја игра улогата на регулирање на протокот. Кога плочата на пеперутката се ротира до 90 °, вентилот го достигнува максималното отворање.

Вентилот со пеперутка од обланда е едноставен по структура, мал по волумен и лесен по тежина и е составен од само неколку делови. Покрај тоа, вентилот може брзо да се отвори и затвори само со ротирање за 90 °, а работата е едноставна. Во исто време, вентилот има добри карактеристики за контрола на течноста. Кога вентилот за пеперутка е во целосно отворена положба, дебелината на плочата на пеперутката е единствениот отпор кога медиумот тече низ телото на вентилот, така што падот на притисокот што го создава вентилот е многу мал, така што има добри карактеристики за контрола на протокот. Вентилот за пеперутка има два типа на заптивање, еластична мека заптивка и метална заптивка. Еластичен мек вентил за заптивање, заптивниот прстен може да се вгради на телото на вентилот или да се закачи на периферијата на плочата на пеперутката.

Вентилите со метални заптивки генерално имаат подолг работен век од оние со еластични заптивки, но тешко е да се постигне целосно запечатување. Металната заптивка може да се прилагоди на висока работна температура, додека еластичната мека заптивка има дефект што е ограничена од температурата.

Ако вентилот за пеперутка е потребно да се користи за контрола на протокот, главната работа е правилно да ја изберете големината и видот на вентилот. Принципот на структурата на вентилот за пеперутка е особено погоден за изработка на вентили со голем дијаметар. Овој тип на вентил треба да се инсталира хоризонтално во цевководот.

Најчесто користените вентили за пеперутка вклучуваат вентили со пеперутка нафора и вентили со прирабници. Вентилот за пеперутка од типот нафора го поврзува вентилот помеѓу две прирабници на цевките со завртки за обетка. Вентилот за пеперутка од типот на прирабница има прирабници на вентилот, а прирабниците на двата краја на вентилот се поврзани со прирабниците на цевката со завртки.

намена

Се користи за гасовод во индустријата за сулфурна киселина: влез и излез на вентилаторот пред печката, влез и излез на релеен вентилатор, електричен демистер серија и поврзувачки вентил, влез и излез на главниот вентилатор S02, регулација на конверторот, влез и излез на предгрејач, итн и исклучување на гас.

Се користи во деловите за согорување, конверзија и сува апсорпција на сулфур во системот за производство на сулфурна киселина базирана на сулфур. Тоа е првиот избор на бренд на вентили за единицата за производство на сулфурна киселина базирана на сулфур. Повеќето корисници го сметаат за вентил за пеперутка со добри перформанси на запечатување, лесна работа, странична корозија, отпорност на висока температура, практично работење, флексибилно работење, безбедна и сигурна употреба и е широко промовиран и користен.

Исто така, широко се користи во цевководот на SO2, пареа, воздух, гас, амонијак, CO2 гас, масло, вода, саламура, алкален пијалак, морска вода, азотна киселина, хлороводородна киселина, сулфурна киселина, фосфорна киселина и други медиуми во хемиската , петрохемиска, топилница, фармацевтска, прехранбена и други индустрии како уред за регулирање и пресретнување.

Структурни карактеристики на вентилот за пеперутка нафора

① Уникатниот дизајн на тринасочниот ексцентрик не прави пренос на триење помеѓу површините за заптивање и го продолжува работниот век на вентилот.

② Еластична заптивка се создава од вртежниот момент.

③ Генијалниот дизајн во облик на клин му овозможува на вентилот да ја има функцијата за автоматско запечатување што станува се позатегнување и поцврсто како што вентилот е затворен, а површините за запечатување имаат компензација и нула истекување.

④ Мала големина, мала тежина, мала работа и лесна инсталација.

⑤ Пневматските и електричните уреди може да се конфигурираат според барањата на корисникот за да ги задоволат потребите на далечинскиот управувач и програмската контрола.

⑥ Материјалот на резервните делови може да се примени на различни медиуми, а облогата може да биде антикорозивна (поставата F46, gxpp, Po итн.).

⑦ Континуирана диверзификација на структурата: стегач на задник, прирабница и заварување со задник.

структурен стил

(1) Централен запечатувачки вентил за пеперутка (2) единечен ексцентричен вентил за пеперутка за заптивање (3) двоен ексцентричен вентил за пеперутка за заптивање (4) троен ексцентричен вентил за пеперутка за заптивање

Материјал за запечатување на површината

(1) Вентил со мека заптивка. 1) Заптивниот пар е составен од неметален мек материјал и неметален мек материјал. 2) Парот за заптивање е составен од метален тврд материјал и неметален мек материјал. (2) Метален тврд вентил за пеперутка. Заптивниот пар е составен од метален тврд материјал и метален тврд материјал.

Форма за запечатување

(1) Присилно заптивачки вентил за пеперутка 1) еластичен вентил за пеперутка за заптивање. Специфичниот притисок за запечатување се создава од еластичноста на седиштето на вентилот или плочата на вентилот кога плочата на вентилот го притиска седиштето на вентилот кога вентилот е затворен. 2) Надворешен вентил за пеперутка за заптивање на вртежен момент. Специфичниот притисок на заптивката се создава од вртежниот момент што се применува на вратилото на вентилот. (2) Запечатувачки вентил под притисок. Специфичниот притисок на запечатувањето се создава со полнење на елементот за заптивање на пружината на седиштето на вентилот или плочата на вентилот. (3) Автоматски вентил за пеперутка за заптивање. Специфичниот притисок на запечатувањето автоматски се генерира од средниот притисок.

работен притисок

(1) Вакуум вентил за пеперутка. Пеперутка вентил со работен притисок помал од атмосферскиот притисок на стандардниот реактор. (2) Низок притисок пеперутка вентил. Пеперутка вентил со номинален притисок PN < 1.6Mpa. (3) Вентил за пеперутка со среден притисок. Пеперутка вентил со номинален притисок PN од 2.5-6.4mpa. (4) Вентил за пеперутка со висок притисок. Номиналниот притисок PN е 10. 0-80.0mpa вентил за пеперутка. (5) Вентил за пеперутка со ултра висок притисок. Пеперутка вентил со номинален притисок PN > 100MPa.

работна температура

(1) Вентил за пеперутка со висока температура. t> 450 ° C вентил за пеперутка (2) вентил за пеперутка со средна температура. Пеперутка вентил со 120 C < T < 450 ℃. (3) Вентил за пеперутка со нормална температура. – 40С < Т <; Вентили за пеперутка на 120 ° C. (4) Вентил за пеперутка со ниска температура. Вентил за пеперутка со 100 < T < 40 ° C. (5) Вентил за пеперутка со ултра ниска температура. T < 100 ° C вентил за пеперутка.