sales@tycovalve.com+-86 15961836110
Добие Цитат

Проверете вентили Производителите

ВЕНТИЛИ Категории

Контактирајте нѐ
sales@tycovalve.com+-86 15961836110108 Meiyu Road, Xinwu District, Wuxi, Кина

Проверените вентили главно се користат во цевководи каде што медиумот тече во една насока и дозволуваат медиумот да тече само во една насока.

Серија за проверка на вентили ASIAV

Повратните вентили може да се користат и на линии што снабдуваат помошни системи каде притисокот може да се зголеми над притисокот во системот. Проверените вентили главно може да се поделат на вентили за замавнување (ротирачки според центарот на гравитација) и повратни вентили за подигнување (се движат по оската).
Целта на овој тип вентили е да му дозволи на медиумот да тече само во една насока и да спречи проток во спротивна насока. Обично овој вид вентил работи автоматски. Под дејство на притисок на течноста што тече во една насока, вентилот се отвора; кога течноста тече во спротивна насока, притисокот на течноста и вентилот што се совпаѓа со капакот на вентилот делуваат на седиштето на вентилот, со што го прекинуваат протокот.
Обично се користи со портен вентил или вентил за пеперутка и глобус вентил
Меѓу нив, обратниот вентил припаѓа на овој тип на вентили, кој вклучува проверен вентил за нишање и обратен вентил за подигнување. Повратните вентили за нишање имаат механизам на шарки и диск налик на врата што слободно се потпира на наведната површина на седиштето. Со цел да се осигура дека дискот на вентилот може да ја достигне правилната положба на површината на седиштето на вентилот секој пат, дискот на вентилот е дизајниран во механизмот на шарката, така што дискот на вентилот има доволно простор за замавнување и прави дискот на вентилот вистински и сеопфатен контакт со седиште на вентилот. Дискот може да биде целосно изработен од метал или обложен со кожа, гума или синтетички облоги, во зависност од барањата за изведба. Во целосно отворена состојба на обратниот вентил за нишање, притисокот на течноста е речиси непречен, така што падот на притисокот низ вентилот е релативно мал. Дискот на повратниот вентил за подигнување се наоѓа на заптивната површина на седиштето на вентилот на телото на вентилот. Освен што дискот на вентилот може слободно да се крева и паѓа, остатокот од вентилот е како вентил за глобус. Притисокот на течноста го крева дискот на вентилот од површината за заптивање на седиштето на вентилот, а повратниот проток на медиумот предизвикува дискот на вентилот да падне назад до седиштето на вентилот и да го прекине протокот. Според условите за употреба, дискот може да биде целосно од метална структура или може да биде во форма на гумена подлога или гумен прстен вграден на држачот за диск. Како глобус вентил, минувањето на течноста низ обратниот вентил за подигнување е исто така тесно, така што падот на притисокот низ обратниот вентил за подигнување е поголем од оној на обратниот вентил за нишање, а протокот на обратниот вентил за замав е ограничен ретко.