sales@tycovalve.com+-86 15961836110
Добие Цитат

Производители на криогени вентили

ВЕНТИЛИ Категории

Контактирајте нѐ
sales@tycovalve.com+-86 15961836110108 Meiyu Road, Xinwu District, Wuxi, Кина

Погоден е за вентили погодни за средна температура -40℃-196℃, наречени криогени вентили, да се третираат на ниска температура или да се користат специјални материјали

Серија ASIAV криогени вентили

Спецификации на производот и параметри за дизајн:

1. Оцена на притисок: 150, 300, 600Lb, 900lb, 1500Lb (45MPa).

2. Дијаметар на вентилот: 15 ~ 1200 mm (1 / 2 ~ 48 “).

3. Форма за поврзување: тип на прирабница, тип на заварување и навој.

4. Материјали за вентили: LCB, LC3 и CF8.

5. Работна температура: – 46 ℃, – 101 ℃, – 196 ℃, – 253 ℃.

6. Применливи медиуми: течен природен гас, етилен, пропилен итн.

7. Режим на возење: рачен, косен менувач и електричен.

Стандарден вентил за ниска температура и структура на производот:

1. Дизајн: API6D, JB / t7749

2. Рутинска проверка и тестирање на вентилите: според стандардот API598.

3. Инспекција на ниска температура и тестирање на вентилите: според JB / t7749.

4. Режим на возење: рачен, погон на запченик и електричен погонски уред.

5. Форма на седиштето на вентилот: седиштето на вентилот ја усвојува заварената структура, а површината за запечатување е обложена со тврда легура врз основа на кобалт за да се обезбеди запечатување на вентилот.

6. Овенот е со еластична структура, а дупката за ослободување на притисокот е дизајнирана на влезниот крај.

7. Телото на вентилот на еднонасочниот вентил за заптивање е означен со ознака за насоката на протокот.

8. Топчестиот вентил со ниска температура, вентилот на портата, глобусниот вентил и вентилот за пеперутка усвојуваат структура со долг врат за да го заштитат пакувањето.

9. Стандард за топчест вентил со ултра ниска температура: JB / t8861-2004.

Избор на материјал за вентили со ниска температура:

1. Телото на вентилот и хаубата се LCB (- 46 ℃), LC3 (- 101 ℃), CF8 (304) (- 196 ℃).

2. Овен: тврда легура врз основа на кобалт од нерѓосувачки челик.

3. Седиште на вентил: тврда легура врз основа на кобалт од нерѓосувачки челик.

4. Стебло на вентилот: 0Cr18Ni9.

Производство и тестирање на вентили со ниска температура:

Строгиот производствен процес и специјалната опрема се развиени за произведените вентили со ниска температура, а се спроведува строга контрола на квалитетот за обработка на делови. По специјален третман на ниска температура, грубите обработени делови се ставаат во медиумот за ладење неколку часа (2-6 часа) за да се ослободи стресот, да се обезбеди нискотемпературна изведба на материјалот, да се обезбеди големината на завршната обработка и да се спречи истекување. предизвикана од деформација на вентилот поради промена на температурата при нискотемпературна работна состојба. Монтажата на вентилот е различна од онаа на обичниот вентил. Деловите треба строго да се исчистат за да се отстранат сите дамки од масло за да се обезбеди успешно работење.

Опрема за тестирање на вентили со ниска температура:

1. Уред за тестирање на вентили со ниска температура

2. Уред за складирање на течен азот

3. Резервоар за третман со ниска температура

4. Тест клупа за ниска температура за да се обезбеди работата на вентилот при ниски температурни услови

5. Други

Тест и инспекција на вентилот со ниска температура:

Главните делови на нискотемпературните вентили ќе подлежат на третман со ниска температура и ќе се спроведе тест на удар при ниска температура за секоја серија примероци за да се осигура дека вентилите не се кршливи при услови на ниска температура и дека можат да издржат медиум на ниска температура влијание.

Направете ги следните тестови на секој вентил:

1. Тест за јачина на обвивката со нормална температура;

2. Тест за запечатување при нормална температура и низок притисок;

3. Тест за запечатување на нормална температура и низок притисок;

4. Тест за непропустливост на горната заптивка на ниска температура на воздухот (со горна заптивка);

5. Тест за заптивка на гас со ниска температура, итн. за да се осигура дека целиот вентил за ниска температура ги исполнува барањата на стандардот;

6. Спроведете третман со ниска температура за главните делови и компоненти и спроведете тест на удар со ниска температура за секоја серија примероци за да се осигурате дека вентилите не се кршливи при услови на ниска температура и дека можат да издржат средно влијание на ниска температура;

7. Нискотемпературните (криогени) вентили треба да подлежат на третман на ниска температура и тест на удар според соодветните спецификации на материјалот;

8. Електростатската функција е помоќна. Отпорот на спроводливост помеѓу телото на вентилот и стеблото на вентилот или помеѓу внатрешните делови и телото на вентилот е помал од 1 ом.