sales@tycovalve.com+-86 15961836110
Добие Цитат

Производители на мембрански вентили

ВЕНТИЛИ Категории

Контактирајте нѐ
sales@tycovalve.com+-86 15961836110108 Meiyu Road, Xinwu District, Wuxi, Кина

Мембранските вентили имаат дијафрагма во телото на вентилот. Шуплината на телото на вентилот е одвоена од шуплината на хаубата и погонските компоненти со дијафрагма.

Серија на мембрански вентили ASIAV

Мембранскиот вентил е опремен со флексибилна мембрана или комбинирана дијафрагма во телото на вентилот и капакот на вентилот, а неговиот член за затворање е уред за компресија поврзан со дијафрагмата. Седиштето на вентилот може да биде или во форма на брана или ѕид од цевка низ каналот за проток. Предноста на мембранскиот вентил е што неговиот механизам за работа е одделен од медиумот премин, што не само што ја обезбедува чистотата на работниот медиум, туку и ја спречува можноста медиумот во цевководот да влијае на работните делови на работниот механизам. Дополнително, нема потреба да се користи каква било форма на посебна заптивка на стеблото на вентилот, освен ако не се користи како безбедносен уред за контрола на штетните медиуми. Во мембранскиот вентил, бидејќи работниот медиум контактира само со дијафрагмата и телото на вентилот, и двете можат да користат различни материјали, така што вентилот може идеално да контролира различни работни медиуми, особено за медиуми со хемиска корозија или суспендирани честички . Работната температура на мембранскиот вентил обично е ограничена од материјалите што се користат за облогата на дијафрагмата и телото на вентилот, а нејзиниот опсег на работна температура е околу – 50 ~ 175 ℃. Мембранскиот вентил е едноставен по структура и се состои од три главни делови: тело на вентилот, склоп на дијафрагмата и главата на вентилот. Вентилот лесно се расклопува и брзо се поправа, а замената на дијафрагмата може да се заврши на лице место и за кратко време.
Структурната форма на дијафрагмалниот вентил е многу различна од онаа на обичните вентили. Тоа е нов тип на вентил и посебен тип на блок вентил. Неговиот дел за отворање и затворање е дијафрагма изработена од мек материјал, која ја одделува внатрешната празнина на телото на вентилот од внатрешната празнина на капакот на вентилот и деловите за возење. Сега е широко користен во различни области. Вообичаените мембрански вентили вклучуваат мембрански вентил обложен со гума, мембрански вентил обложен со флуор, необложен дијафрагмен вентил и пластичен мембрански вентил. Мембранскиот вентил е стоп вентил кој ја користи дијафрагмата како член за отворање и затворање за да го затвори каналот за проток, да ја отсече течноста и да ја оддели внатрешната празнина на телото на вентилот и внатрешната празнина на капакот на вентилот. Мембраната обично е изработена од еластични, отпорни на корозија и непропустливи материјали како што се гума и пластика. Според структурата, мембранскиот вентил може да се подели на шест типа: дијафрагма вентили од типот на брана, вентил со еднонасочна дијафрагма, вентил за дијафрагма за застанување, директен мембрански вентил, вентил на дијафрагмата на портата и дијафрагмен вентил со прав агол; Формата за поврзување е обично прирабничка врска; Според режимот на возење, може да се подели на рачен мембрански вентил, електричен мембрански вентил и пневматски дијафрагмен вентил. Меѓу нив, пневматското возење е поделено на нормално отворен мембрански вентил, нормално затворен дијафрагмен вентил и клипен вентил на дијафрагмата. Според режимот на возење, постојат рачен мембрански вентил, пневматски мембрански вентил и електричен мембрански вентил. Вентилите од типот на млаз имаат повеќекратни имиња - од кои некои се седловен вентил, блок вентили, вентили од типот А и вентили на гребенот, кои понекогаш погрешно се нарекуваат пинч вентил, но вентилот за штипкање и дијафрагмата се целосно посебни целини.
Телото на вентилот со поставата отпорна на корозија и мембраната отпорна на корозија се користат за замена на склопот на јадрото на вентилот на вентилот на дијафрагмата, а движењето на дијафрагмата се користи за прилагодување. Телото на вентилот на мембранскиот вентил е изработено од леано железо, леано челик или леано нерѓосувачки челик и обложено со разни материјали отпорни на корозија или отпорни на абење, гума од дијафрагма материјал и политетрафлуороетилен. Поставата дијафрагма има силна отпорност на корозија и е погодна за регулирање на силни корозивни медиуми како што се силна киселина и алкали.

Мембранскиот вентил има едноставна структура, мала отпорност на течности и поголем капацитет на проток од другите типови вентили со иста спецификација; Без истекување, може да се користи за прилагодување на висок вискозитет и медиум со суспендирани честички. Мембраната го одвојува медиумот од горната комора на стеблото на вентилот, така што медиумот без пакување нема да истече. Сепак, поради ограничувањето на материјалите на дијафрагмата и облогата, отпорот на притисок и температурниот отпор се слаби, што генерално се применуваат само на номинален притисок од 1.6Mpa и под 150 ℃.

Карактеристиката на проток на мембранскиот вентил е блиску до карактеристиката за брзо отворање, која е приближно линеарна пред 60% од ударот, а протокот се менува малку по 60%. Пневматските мембрански вентили, исто така, можат да бидат опремени со сигнали за повратни информации, ограничувачи, позиционери и други уреди за да се задоволат потребите за автоматска контрола, контрола на програмата или регулирање на протокот. Сигналот за повратни информации на пневматскиот дијафрагмален вентил ја прифаќа технологијата за сензори без контакт. Овој производ користи погонски цилиндар со тенок филм за да го замени цилиндерот на клипот, елиминирајќи го недостатокот што прстенот на клипот лесно се оштетува, што резултира со истекување и со тоа не може да го турка вентилот за да се отвори и затвори. Кога изворот на воздух не успее, рачното тркало може да се ракува за да се отвори и затвори вентилот.

Мембранскиот вентил е посебен тип на блок вентил. Неговиот дел за отворање и затворање е дијафрагма изработена од мек материјал, која ја одделува внатрешната празнина на телото на вентилот од внатрешната празнина на капакот на вентилот.

Поради ограничувањата на процесот на обложување на телото на вентилот и процесот на производство на дијафрагмата, тешко е да се произведуваат големи облоги и дијафрагма на телото на вентилот. Затоа, мембранскиот вентил не е погоден за голем дијаметар на цевката и генерално се применува на цевководи ≤ DN200.

Поради ограничувањето на материјалите на дијафрагмата, мембранските вентили се погодни за апликации со низок притисок и ниска температура. Општо земено, не треба да надминува 180 ℃. Бидејќи мембранскиот вентил има добри антикорозивни перформанси, тој обично се користи во уреди и цевководи со корозивни медиуми. Бидејќи температурата на услугата на мембранскиот вентил и применливиот медиум се ограничени од материјалот на облогата на телото на вентилот на дијафрагмата и материјалот на дијафрагмата.

Карактеристики на дијафрагмалниот вентил

(1) Отпорот на течноста е мал.

(2) Може да се користи за медиум кој содржи тврди суспендирани цврсти материи; Бидејќи медиумот е во контакт само со телото на вентилот и дијафрагмата, нема потреба од кутијата за полнење, нема проблем со истекување на кутијата за полнење и нема можност за корозија на стеблото на вентилот.

(3) Погоден за корозивни, вискозни и кашести медиуми.

(4) Не може да се користи во ситуации со висок притисок.