sales@tycovalve.com+-86 15961836110
Добие Цитат

Производители на електрични вентили

ВЕНТИЛИ Категории

Контактирајте нѐ
sales@tycovalve.com+-86 15961836110108 Meiyu Road, Xinwu District, Wuxi, Кина

Електричниот вентил е употреба на електричен погон за контрола на вентилот, за да се реализира отворањето и затворањето на вентилот, како што е електричниот топчест вентил

Електричен активиран вентил за пеперутка-дуктилно железо

Испраќање на барањето за прибирање

Електричен нерѓосувачки челик придвижувач со вентил за пеперутка

Испраќање на барањето за прибирање

Активатор на електричен прирабнички топчест вентил CF8/тефлонски/класа 150

Испраќање на барањето за прибирање

3 компјутерски навој топчест вентил Електричен актуатор 1000WOG&2000WOG

Испраќање на барањето за прибирање

електричен тринасочен топчест вентил Приспособување/прекинувач

Испраќање на барањето за прибирање

електричен топчест вентил class150

Испраќање на барањето за прибирање

Електричен тринасочен топчест вентил Лијан челик

Испраќање на барањето за прибирање

Лавиринт за аксијален проток на вентилот за контрола на ракавот на кафезот

Испраќање на барањето за прибирање

Контролен вентил со електричен погон PFA/FEP/PTFE

Испраќање на барањето за прибирање

Електричен вентил за контрола на аголот Електронски активатори Регулација

Испраќање на барањето за прибирање

Електричен 3-насочен регулациски вентил-дивертер и сливен вентил

Испраќање на барањето за прибирање

Електричен/пневматски регулациски вентил за глобус за едно седиште

Испраќање на барањето за прибирање

Серија на електрични вентили ASIAV

Електричните вентили се едноставно електрични актуатори Контролирајте го вентилот за отворање и затворање на вентилот. Може да се подели на горните и долните делови. Горниот дел е електричен погон, а долниот дел е вентил. Електричните вентили обично се составени од електрични актуатори и вентили. Електричниот вентил користи електрична енергија како моќ. дејство на затворање на вентилот. За да се постигне целта на префрлување на медиумот на цевката. Напонот на електричниот вентил може да го одреди купувачот. Конфигурацијата може да биде опремена со регулационен електричен погон со аналоген сигнал, модул со комуникациска порта 485 или дури и електричен погон за нуркање.

Електричен вентил: се користи за аналогно прилагодување на среден проток на течност, гас и систем за воздух, и е контролиран од AO. Електричните вентили може да се користат и како контрола на прекинувачот со две позиции при контрола на големи вентили и воздушни системи.

Електричниот уред на електричниот вентил е еден од уредите што се користат за работа на вентилот и се поврзани со вентилот. Уредот е управуван од електрична енергија, а процесот на неговото движење може да се контролира со удар, вртежен момент или аксијален потисок. Работните карактеристики и стапката на искористеност на електричниот уред на вентилот зависат од типот на вентилот, работната спецификација на уредот и положбата на вентилот на цевководот или опремата. Затоа, совладајте го правилниот избор на електричен уред со вентили; Многу е важно да се спречи преоптоварување (работен вртежен момент е поголем од контролниот вртежен момент).

Правилниот избор на електрични уреди треба да се заснова на:

1. Работен вртежен момент: работниот вртежен момент е најважниот параметар за избор на електричниот уред на вентилот. Излезниот вртежен момент на електричниот уред треба да биде 1.2-1.5 пати од максималниот работен вртежен момент на вентилот.

2. Работен потисок: постојат две главни структури на електричниот уред на вентилот. Едниот не е опремен со потисниот диск, а вртежниот момент директно излегува во овој момент; Другиот е опремен со потисен диск. Во тоа време, излезниот вртежен момент се претвора во излезен потисок преку навртката на шипката на вентилот во потисниот диск.

3. Број на вртења на излезното вратило: бројот на вртења на излезната осовина на електричниот уред на вентилот е поврзан со номиналниот дијаметар на вентилот, чекорот на стеблото на вентилот и бројот на главите на навојот и се пресметува како М = H / ZS (каде: m е вкупниот број на вртења што електричниот уред треба да ги исполни; h е висината на отворот на вентилот, mm; s е чекорот на погонската нишка на стеблото на вентилот, mm; Z е бројот на глави на конец на стеблото на вентилот.)

4. Дијаметар на стеблото на вентилот: за вентилите на стеблото со повеќекратна ротација, ако максималниот дијаметар на стеблото на вентилот дозволен од електричниот уред не може да помине низ стеблото на вентилот на соодветниот вентил, електричниот вентил не може да се состави. Затоа, внатрешниот дијаметар на шупливото излезно вратило на електричниот уред мора да биде поголем од надворешниот дијаметар на стеблото на вентилот на стеблото што расте. За матичните вентили што не се креваат во делумни ротациони вентили и повеќе ротациони вентили, иако не се зема предвид преминот на дијаметарот на стеблото на вентилот, големината на дијаметарот на стеблото на вентилот и отворот на вентилот, исто така, треба целосно да се земат предвид при изборот и усогласувањето, за да се обезбеди нормално функционирање по склопување.

5. Излезна брзина: брзината на отворање и затворање на вентилот е брза, а воден чекан лесно се појавува. Затоа, соодветната брзина на отворање и затворање треба да се избере според различни услови за сервисирање.

6. Режим на инсталација и поврзување: режимот на инсталација на електричниот уред вклучува вертикална инсталација, хоризонтална инсталација и инсталација на подот; Режим на поврзување: потисен диск; Шипката на вентилот минува низ (повеќе ротационен вентил што се крева стебло); Повеќекратна ротација на скриена прачка; Нема потисен диск; Стеблото на вентилот не поминува; Дел од ротациониот електричен уред има широк опсег на апликации и е неопходна опрема за реализација на програмска контрола на вентилите, автоматско управување и далечински управувач. Главно се користи во вентили со затворено коло. Сепак, посебните барања на електричниот уред на вентилот не смеат да се игнорираат - тој мора да може да го ограничи вртежниот момент или аксијалната сила. Обично, електричниот уред на вентилот користи спојка за ограничување на вртежниот момент.

Откако ќе се утврди спецификацијата на електричниот уред, се одредува и неговиот контролен вртежен момент. Кога работи во однапред одредено време, моторот нема да биде преоптоварен. Сепак, може да се преоптовари ако:

1. Напонот на напојувањето е низок и не може да се добие потребниот вртежен момент, така што моторот престанува да ротира.

2. Механизмот за ограничување на вртежниот момент е погрешно поставен така што е поголем од вртежниот момент за запирање, што предизвикува континуиран прекумерен вртежен момент и го запира моторот.

3. Топлината што се создава со наизменична употреба како инчи се акумулира и го надминува дозволеното зголемување на температурата на моторот.

4. Поради некоја причина, колата на механизмот за ограничување на вртежниот момент откажува, што резултира со прекумерен вртежен момент.

5. Работната амбиентална температура е превисока, што ќе го намали топлинскиот капацитет на моторот.

Горенаведените се некои причини за преоптоварување. Прегревањето на моторот предизвикано од овие причини треба однапред да се разгледа и да се преземат мерки за да се спречи прегревање.

Во минатото, за заштита на моторот се користеа осигурувач, реле за прекумерна струја, термичко реле и термостат. Сепак, овие методи имаат свои предности и недостатоци. Не постои апсолутно сигурен метод за заштита за опремата со променливо оптоварување како што е електричниот уред. Затоа, мора да се комбинираат различни методи. Сепак, поради различните услови на оптоварување на секој електричен уред, тешко е да се предложи унифициран метод. Меѓутоа, во сумирањето на повеќето случаи, можеме да најдеме и заеднички јазик.

Усвоените методи за заштита од преоптоварување се сумирани во два вида:

1. Проценете го зголемувањето или намалувањето на влезната струја на моторот;

2. Проценете го загревањето на самиот мотор.

Во кој било од горенаведените два методи, ќе се земе предвид временскиот додаток што го дава топлинскиот капацитет на моторот. Тешко е да се усогласи со карактеристиките на топлинскиот капацитет на моторот на еден начин. Затоа, неопходно е да се избере метод кој може да дејствува сигурно според причината за преоптоварување – комбиниран композитен режим за да се постигне сеопфатна заштита од преоптоварување.

За моторот на електричниот уред rotoc, во намотката е вграден термостат со исто ниво на изолација како и моторот. Кога ќе се достигне номиналната температура, контролното коло на моторот ќе се исклучи. Термичкиот капацитет на самиот термостат е мал, а неговата временски ограничена карактеристика е одредена од карактеристиката на топлинскиот капацитет на моторот, така што ова е сигурен метод.

Основни методи за заштита од преоптоварување

1. Термостатот се користи за заштита од преоптоварување на континуирано работење или инчи работа на моторот;

2. Термичко реле се користи за заштита на роторот со заклучен мотор;

3. Осигурувачот или релето со прекумерна струја треба да се користи за несреќа при краток спој.

Правилниот избор на електричен уред со вентил е тесно поврзан со спречување на преоптоварување и треба да се обрне внимание.