sales@tycovalve.com+-86 15961836110
Добие Цитат

Производители на вентили за порти

ВЕНТИЛИ Категории

Контактирајте нѐ
sales@tycovalve.com+-86 15961836110108 Meiyu Road, Xinwu District, Wuxi, Кина
делот за отворање и затворање на вентилот на капијата е портата, а насоката на движење на портата е нормална на насоката на протокот. Knife Gate Valve

Интегрален двонасочен заптивка без жлебови, отпорни на абење

Испраќање на барањето за прибирање

Двонасочно заптивка без жлеб

Испраќање на барањето за прибирање

2 ЕЕЗ Тело Двонасочно заптивка Вентил за портата со нож без жлеб

Испраќање на барањето за прибирање

Двонасочен целосно гумен вентил за портата со нож

Испраќање на барањето за прибирање

Квадратен нож на портата вентил

Испраќање на барањето за прибирање

Еднонасочна заптивка Вентил за портата со нож за отстранување на згура

Испраќање на барањето за прибирање

Двонасочен Преку тип Knife Gate вентил

Испраќање на барањето за прибирање

Еднонасочен заптивачки нож Вратен вентил/седиште на вентил Може да се заменат

Испраќање на барањето за прибирање

ултра криогенски прирабнички вентил со висок притисок

Испраќање на барањето за прибирање

DIN F4 портен вентил со еластично седиште NRS дуктилно железо

Испраќање на барањето за прибирање

ANSI класа 300 прирабнички вентил за портата WCB/CF8/CF3M

Испраќање на барањето за прибирање

ANSI Класа 150 прирабнички вентил од нерѓосувачки и јаглероден челик

Испраќање на барањето за прибирање

JIS 10K прирабничка подземна порта вентил SCS13 SCS14 SCPH2

Испраќање на барањето за прибирање

JIS 20K портен вентил со прирабници – SCS13 SCS14 SCPH2

Испраќање на барањето за прибирање

Прирабнички JIS 10K портен вентил SCS13 SCS14 SCPH2

Испраќање на барањето за прибирање

JIS 10K NRS Gate Valve-Union хауба-рачен тркала

Испраќање на барањето за прибирање

Серија на вентили на портата ASIAV

Вратен вентил е порта на делови за отворање и затворање. Насоката на движење на портата е нормална на насоката на течноста. Вентилот на портата може целосно да се отвори и целосно да се затвори и не може да се прилагоди и гасне. Вентилот на портата е запечатен со контакт помеѓу седиштето на вентилот и портата. Обично, површината за заптивање ќе биде обложена со метални материјали за да се зголеми отпорноста на абење, како што се преклопување 1Cr13, stl6, нерѓосувачки челик, итн. Според разликата на вентилот на портата, вентилот на портата е поделен на цврст вентил на портата и еластичен вентил на портата.индекс3 4 - Кина вентил
Кога вентилот на портата е затворен, површината за запечатување може да се запечати само со среден притисок, односно, површината за запечатување на вентилот на портата се притиска врз седиштето на вентилот од другата страна со средниот притисок за да се обезбеди запечатување на заптивањето површина, која се самозапечатува. Повеќето вентили на портата се принудно запечатени, односно кога вентилот е затворен, портата мора да биде принудена на седиштето на вентилот со надворешна сила за да се обезбеди затегнатост на површината за заптивање.

Режим на движење: портата на вентилот на портата се движи линеарно со стеблото на вентилот, исто така познат како вентил на портата за издигнување на стеблото. Општо земено, шипката за подигање е обезбедена со трапезоидна нишка. Преку навртката на врвот на вентилот и водилката на телото на вентилот, ротационото движење се менува во линеарно движење, односно работниот вртежен момент се менува во работен потисок. Кога вентилот е отворен, кога висината на подигање на овенот е еднаква на 1:1 пати од дијаметарот на вентилот, каналот на течноста е целосно деблокиран, но оваа положба не може да се следи за време на работата. Во вистинска употреба, врвот на стеблото на вентилот се зема како ознака, односно позицијата каде што стеблото на вентилот не може да се отвори се зема како негова целосно отворена позиција. За да се земе предвид феноменот на заклучување предизвикан од промената на температурата, тој обично се враќа назад 1 / 2-1 круг на позицијата на врвот како позиција на целосно отворање на вентилот. Затоа, целосно отворената положба на вентилот се одредува според положбата на RAM меморијата (т.е. ударот). Некои вратички вентили имаат навртки за стеблото на вентилот поставени на овенот, а ротацијата на рачното тркало го придвижува стеблото на вентилот да се ротира за да се подигне овенот. Овој вентил се нарекува вентил за ротирачко стебло или вентил за портата што не се крева.

Вентилите на портата се поделени на тип на клин и паралелен тип според структурата на портата. Клин овен има три структури: единечен овен, двоен овен и еластичен овен.

Вентилите на портата се поделени на рамни портни вентили и вентили со ножеви порти според различни структурни типови.

Принцип на работа на рачниот вентил на портата: ротирајте го рачното тркало за да ја отворите и затворите плочата на вентилот поврзана со шипката на вентилот со унапредување и повлекување на навоите на рачното тркало и шипката на вентилот.

Според класификацијата на материјалите на школка / главно тело, вентилите на портата можат да се поделат на:

Метални вентили: како што се вентили од јаглероден челик, вентили од легиран челик, вентили од нерѓосувачки челик, вентили од леано железо, вентили од легура на титаниум, вентили Монел, вентили од бакарна легура, вентили од легура на олово итн.

Вентили со метална обвивка: како што се гумени вентили, вентили обложени со флуор, вентили со олово, вентили со пластика и вентили со емајл.

Неметални вентили: како што се керамички вентили, стаклени вентили и пластични вентили.

предност

1. Отпорот на проток е мал. Средниот канал во внатрешноста на телото на вентилот е исправен, медиумот тече во права линија, а отпорот на проток е мал.

2. Заштедува работна сила при отворање и затворање. Во споредба со стоп вентилот, насоката на движење на овенот е нормална на насоката на средното проток без разлика дали е отворен или затворен.

3. Висока висина и долго време на отворање и затворање. Ударот за отворање и затворање на овенот е голем, а подигнувањето се врши преку завртката.

4. Воден чекан не е лесно да се појави. Причината е што времето на затворање е долго.

5. Медиумот може да тече во која било насока од двете страни, што е лесно да се инсталира. Двете страни на каналот на вентилот на портата се симетрични.

6. Должината на структурата (растојанието помеѓу двете поврзувачки крајни страни на куќиштето) е мала.

7. Едноставна форма, кратка должина на структурата, добар производствен процес и широк опсег на примена.

8. Компактна структура, добра цврстина на вентилот, мазен премин, мала отпорност на проток, нерѓосувачки челик и тврда легура за површината за запечатување, долг работен век, тефлонско пакување, сигурно запечатување, лесно и флексибилно работење.

недостаток

(1) Општиот портен вентил има две површини за запечатување, а обработката и производството се покомплицирани од вентилот за запирање

(2) Постои релативно триење помеѓу површините за заптивање, а абењето е големо. Незгодно е да се поправат истрошените површини за заптивање

(3) Големината на структурата на шуплината на вентилот е голема, што резултира со долга должина на структурата, голема вкупна големина и голем простор за инсталација. Вентилот на портата со голем дијаметар е особено тежок

(4) Долго време на отворање и затворање на вентилот

Паралелен вентил со двојна врата

Паралелен вентил со двојна врата

(5) Може да се формира затворена вентилска комора, така што треба да се обезбеди структура за ослободување на притисокот за да се спречи абнормално зголемување на притисокот во средната комора кога е потребно.