sales@tycovalve.com+-86 15961836110
Добие Цитат

Наредени вентили Производители

ВЕНТИЛИ Категории

Контактирајте нѐ
sales@tycovalve.com+-86 15961836110108 Meiyu Road, Xinwu District, Wuxi, Кина

Обложените вентили се однесуваат на антикорозивен и отпорен на абење слој на вентилот изработен од PFA, керамика, FEP, тефлонски, итн. во внатрешноста на патеката на вентилот.

PFA тефлонски наредени пневматски вентил за пеперутка

Испраќање на барањето за прибирање

PFA/PTFE/FEP Обложен вентил од типот на пеперутка/рачка/Целосно обложена

Испраќање на барањето за прибирање

Вентил за пеперутка со обланда обложен со FEPchina/Рачка со запчаник

Испраќање на барањето за прибирање
Топчест вентил за облога од нерѓосувачки челик, флурин

нерѓосувачки челик Обложена топчест вентил PFA/FEP/тефлонски

Испраќање на барањето за прибирање

Тефлонски FEP PFA обложен Вентил за приклучок со помош на црв запчаник

Испраќање на барањето за прибирање

Тефлонски PFA-обложена рачка на приклучок вентил-Не'рѓосувачки/јаглероден челик

Испраќање на барањето за прибирање

менувач со црви Вентил за приклучок обложен со флуор

Испраќање на барањето за прибирање

Контролен вентил со електричен погон PFA/FEP/PTFE

Испраќање на барањето за прибирање

PFA тефлонски FEP обложен контролен вентил Пневматски актуатор

Испраќање на барањето за прибирање

PFA/FEP/тефлонски обложен вентил со приклучок со флуор

Испраќање на барањето за прибирање

Пневматски топчест вентил со тефлонски PFA обложен со актуатор

Испраќање на барањето за прибирање

Серија на наредени вентили ASIAV

Обложените флуоропластични вентили произведени од нашата компанија главно се направени од тефлонски, rptfe, FEP, PCTFE, PFA, PVDF и други флуоропластики, или полиолефинските материјали Po, PE, PP и PVC се користат како материјали за обложување за да се задоволат потребите на различни работни услови и параметри. Вентилите обложени со флуор се нарекуваат и флуоропластични вентили отпорни на корозија. Вентилите обложени со флуор се поставени таму каде што може да достигне медиумот во телото на вентилот и може да се применат на различни концентрации на сулфурна киселина, хлороводородна киселина Флуороводородна киселина, аква регија, разни органски киселини, силни киселини, силни оксидирачки агенси и други корозивни средства . Сепак, вентилите обложени со флуор се многу ограничени од температурата (применливи само за медиум помеѓу – 50 ° C и 150 ° C). Вентилите што можат да се обложат со флуорна пластика вклучуваат вентили со пеперутка обложени со флуор, топчести вентили обложени со флуор, глобус вентили обложени со флуор, мембрански вентили обложени со флуор, портни вентили обложени со флуор и приклучни вентили обложени со флуор.

Вентилите обложени со флуор, исто така познати како вентили отпорни на корозија со флуоропластични облоги, се направени од политетрафлуороетиленска смола (или обработени профили) со обликување (или вметнување) на внатрешниот ѕид на делови под притисок на челик или железни вентили (истиот метод е применлив и за облогите од различни садови под притисок и додатоци за цевководи) или надворешната површина на внатрешните вентили и се направени во различни вентили и садови под притисок со користење на нивните уникатни перформанси во антикорозивни медиуми.

Меѓу антикорозивните материјали, политетрафлуороетилен има неспоредливи одлични перформанси. Покрај стопените алкални метали, елементарниот флуор и ароматичните јаглеводороди, тој меѓусебно реагира во различни концентрации на хлороводородна киселина, сулфурна киселина, азотна киселина, аква регија, органска киселина, силен оксиданс, наизменично концентрирана и разредена киселина, наизменични алкали и разни органски растворувачи. Внатрешниот ѕид на вентилот е обложен со политетрафлуороетилен, кој го надминува недостатокот на мала цврстина на политетрафлуороетиленските материјали, ги решава и проблемите со слабата отпорност на корозија и високата цена на материјалите на телото на вентилот. Дополнително, покрај одличната хемиска стабилност, политетрафлуороетиленот има добра антифаулираност, антилепливост, мали и слични вредности на коефициентот на динамичко и статичко триење и добри перформанси против триење и подмачкување. Како запечатувачки пар на делови за отворање и затворање на вентилот, неопходно е да се намали силата на триење помеѓу површините за заптивање, да се намали работниот вртежен момент на вентилот и да се подобри работниот век на производот. Опсегот на неговата примена може да се прошири и во прехранбената и фармацевтската индустрија

Обложените флуоропластични вентили произведени од нашата компанија главно се направени од тефлонски, rptfe, FEP, PCTFE, PFA, PVDF и други флуоропластики, или полиолефинските материјали Po, PE, PP и PVC се користат како материјали за обложување за да се задоволат потребите на различни работни услови и параметри. Вентилите обложени со флуор се нарекуваат и флуоропластични вентили отпорни на корозија. Вентилите обложени со флуор се поставени таму каде што може да достигне медиумот во телото на вентилот и може да се применат на различни концентрации на сулфурна киселина, хлороводородна киселина Флуороводородна киселина, аква регија, разни органски киселини, силни киселини, силни оксидирачки агенси и други корозивни средства . Сепак, вентилите обложени со флуор се многу ограничени од температурата (применливи само за медиум помеѓу – 50 ° C и 150 ° C). Вентилите што можат да се обложат со флуорна пластика вклучуваат вентили со пеперутка обложени со флуор, топчести вентили обложени со флуор, глобус вентили обложени со флуор, мембрански вентили обложени со флуор, портни вентили обложени со флуор и приклучни вентили обложени со флуор.

Со брзиот развој на модерната индустрија, вентилите обложени со флуор и разни додатоци за цевководи брзо се применуваат и популаризираа во нафта, печатење и боење, хемиската индустрија и други области, покажувајќи силна виталност. Како претпочитан проект во проектот, тој привлече големо внимание и наклонетост на единиците за инженерско проектирање и градежните единици. Тоа е производ на изгрејсонце со голем пазарен потенцијал.

Вентилот обложен со флуор има двојни функции на прекинувач и регулирање на протокот, што лесно може да го отвори и затвори колото за гас без да влијае на протокот, обезбедувајќи повторливост на протокот. Бавното отворање го намалува влијанието на моменталниот притисок на цевководот врз инструментот. Се додава амортизер за значително да се продолжи работниот век на вентилот обложен со флуор. Вентилот обложен со флуор специјално се користи за контрола на корозивни или висококорозивни медиуми. Внатрешната површина на телото на вентилот е покриена со разновидна флуоропластика што може да се избере. Погоден е за различни работни температури и цевководи за течност. Има карактеристики на висока јачина и добра отпорност на корозија.

Вентилите обложени со флуор се со висока цена и тешки работни услови. Тие се или токсични и штетни хемикалии или високо корозивни киселинско-базни или органски растворувачи. Неправилната употреба ќе предизвика значителни економски загуби и сериозни последици. Правилната употреба и одржување на вентилот може да го продолжи работниот век на вентилот обложен со флуор, да спречи разни несреќи и да обезбеди нормално функционирање на цевководот. Затоа, при употреба треба да се обрне внимание на следниве точки:

1. Пред употреба, внимателно прочитајте го упатството за производот.

2. Користете го според притисокот, температурата и медиумот наведени на табличката со име или упатството за употреба.

3. За време на употребата, вентилот обложен со флуор треба да се спречи да генерира прекумерен стрес на цевката поради промена на температурата, а промената на температурата треба да се минимизира. Проширувачките зглобови во форма на буквата У се додаваат пред и зад вентилот.

4. Забрането е користење на лост за отворање и затворање на вентилот обложен со флуор. Внимавајте да ја набљудувате позицијата на индикација за отворање и затворање и граничниот уред на вентилот обложен со флуор. Откако отворањето и затворањето ќе се стават на место, не присилувајте го вентилот да се затвори за да избегнете предвремено оштетување на површината за заптивање со флуорна пластика.

5. За некои медиуми кои се нестабилни и лесно се распаѓаат (на пример, распаѓањето на некои медиуми ќе предизвика проширување на волуменот и ненормално зголемување на работниот притисок) и предизвикува оштетување или истекување на вентилот, треба да се преземат мерки за елиминирање или ограничување на факторите кои предизвикуваат распаѓање на нестабилни медиуми. При изборот на вентилот, вентилот обложен со флуор со автоматско ослободување на притисокот треба да се избере со оглед на можната промена на работната состојба предизвикана од нестабилното и лесно распаѓање на медиумот.

6. За вентили обложени со флуор на токсични, запаливи, експлозивни и висококорозивни средни цевководи, строго е забрането да се замени пакувањето под притисок. Иако вентилот обложен со флуор е дизајниран со функција за горно запечатување, не се препорачува замена на пакувањето под притисок.

7. За цевководот со медиум за самозапалување, треба да се преземат мерки за да се обезбеди дека температурата на околината и температурата на работната состојба не ја надминуваат точката на самозапалување на медиумот, за да се спречи опасноста предизвикана од сончева светлина или надворешен пожар.

8. Треба да се преземат мерки за елиминирање на насилните и долготрајни вибрации на цевководот за да се избегне оштетување на вентилите со флуоропластични облоги.

9. За време на употребата на вентили обложени со флуор, површината за запечатување на флуорната пластика често се оштетува со средна кристализација и цврсти честички поради нејзината мека текстура, што резултира со истекување на запечатувањето. Поправете ги или заменете ги деловите за заптивање навреме по откривањето.

10. Некои вентили обложени со флуор се делумно отворени за да се регулира протокот за време на употребата. Медиумот со голема брзина доведува до предвремено оштетување на површината за заптивање. Во овој случај, елементот за заптивање треба да се замени навреме.

11. Општо земено, прирабницата на вентилот обложен со флуор не е обезбедена со заптивка. Во случај на истекување на средната прирабница, рамномерно затегнете ја навртката на средната прирабница за да го елиминирате истекувањето. Ако заптивната површина на Sino French е оштетена, поправете ја заптивната површина и додајте ја заптивката на прирабницата за да го решите проблемот.

12. Ако рачката или рачното тркало не можат да се ротираат флексибилно или вентилот обложен со флуор не може да се отвори и затвори, навртката со жлезда може правилно да се олабави. Ротацијата сè уште не е флексибилна. Жлездата може да биде искривена, а жлездата треба да се прилагоди. По прилагодување и одвртување на жлездата, вентилот обложен со флуор не може да се отвора и затвора флексибилно. Треба да се расклопи за проверка, отстранување на нечистотија и смена на проблеми. При расклопување на овој вид вентил обложен со флуор, обрнете внимание на тоа кој медиум се наоѓа во цевководот на вентилот обложен со флуор, без разлика дали е употребен или новоинсталиран. Доколку употребениот медиум е токсичен, запалив и експлозивен, персоналот треба да носи заштитна маска и гумени ракавици и да носи заштитна облека за да работи според оперативните процедури. Избегнувајте несреќи за време на