sales@tycovalve.com+-86 15961836110
Добие Цитат

Производители на пневматски вентили

ВЕНТИЛИ Категории

Контактирајте нѐ
sales@tycovalve.com+-86 15961836110108 Meiyu Road, Xinwu District, Wuxi, Кина

Пневматски вентил е вентил управуван од компримиран воздух. составен од пневматски активатор и тело на вентилот, вентилот може да реализира брзо отворање и брзо затворање

пневматски V-тип на регулирачки топчест вентил

Испраќање на барањето за прибирање

Пневматски вентил за пеперутка двојна прирабница – Triple Offset

Испраќање на барањето за прибирање

Топчест вентил за пневматско празнење наклонет

Испраќање на барањето за прибирање

Пневматски затворачки вентил за пеперутка

Испраќање на барањето за прибирање

PFA тефлонски наредени пневматски вентил за пеперутка

Испраќање на барањето за прибирање

Пневматски вентил од типот на пеперутка-Дуктилно железо/WCB/EPDM

Испраќање на барањето за прибирање

Пневматски вентил за пеперутка нафора

Испраќање на барањето за прибирање

пневматски заварен топчест вентил од три дела-Не'рѓосувачки челик

Испраќање на барањето за прибирање

Регулациски вентил со пневматски облоги Класа 150

Испраќање на барањето за прибирање

Директно пропустлива прирабница Пневматски регулациски вентил

Испраќање на барањето за прибирање

Пневматски вентил за регулирање на кафезот

Испраќање на барањето за прибирање

Пневматски вентил за регулирање на протокот

Испраќање на барањето за прибирање

Пневматски вентил за регулирање на кафезот на проток

Испраќање на барањето за прибирање

Пневматски вентил за регулирање на протокот обложен со флуор

Испраќање на барањето за прибирање

Пневматски приклучен вентил обложен со тефлонски/PFA

Испраќање на барањето за прибирање

Пневматски тринасочен топчест вентил

Испраќање на барањето за прибирање

Нафора пневматски вентил со високи перформанси

Испраќање на барањето за прибирање

Пневматски вентил за пеперутка со високи перформанси Јаглероден челик

Испраќање на барањето за прибирање

Пневматски тринасочен прирабнички топчест вентил

Испраќање на барањето за прибирање

Пневматски топчест вентил со V-портен сегмент (нафора)

Испраќање на барањето за прибирање

Пневматски рачен прирабнички топчест вентил

Испраќање на барањето за прибирање

Пневматски капак за контрола на вентилот-лавиринт на аксијален проток

Испраќање на барањето за прибирање

PFA тефлонски FEP обложен контролен вентил Пневматски актуатор

Испраќање на барањето за прибирање

Активатори на контролен вентил со пневматски агол Регулација

Испраќање на барањето за прибирање

Пневматски 3-насочен регулациски вентил-дивертер и сливен вентил

Испраќање на барањето за прибирање

Пневматски топчест вентил со прирабници ANSI класа 150 – актуатор

Испраќање на барањето за прибирање

Пневматски топчест вентил со тефлонски PFA обложен со актуатор

Испраќање на барањето за прибирање

Серија на пневматски вентили ASIAV

Пневматскиот вентил главно се состои од воздушен цилиндар (пневматски активатор) и тело на вентилот. За различни контролни системи, соодветниот позиционер на вентилот, најавувачот, електромагнетниот вентил за обратна насока и филтерот за регулирање на притисокот на изворот на воздух повторно ќе се состават. Во апликацијата за автоматизација побарувачката за пневматски вентили ќе биде се поголема и поголема

Пневматски вентил е вентил управуван од компримиран воздух. Може да се користи за контрола на протокот на разни видови течности како што се воздух, вода, пареа, разни корозивни медиуми, кал, масло, течен метал и радиоактивни медиуми. Вообичаените пневматски вентили вклучуваат пневматски топчест вентил, пневматски вентил со пеперутка, пневматски дијафрагмален вентил и пневматски вентил за стегање на цевките.

Пневматскиот вентил главно се состои од воздушен цилиндар (пневматски активатор) и тело на вентилот. За различни контролни системи, соодветниот позиционер на вентилот, најавувачот, електромагнетниот вентил за обратна насока и филтерот за регулирање на притисокот на изворот на воздух повторно ќе се состават. Во апликацијата за автоматизација побарувачката за пневматски вентили ќе биде се поголема и поголема

Компримираниот воздух се користи за да се поттикне движењето на повеќе групи на комбинирани пневматски клипови во погонот, а силата се пренесува на зракот и на внатрешната закривена патека за да се придвижи вретеното на воздушното јадро да се ротира. Дискот со компримиран воздух се пренесува до секој цилиндар, а позициите на влезот и излезот на воздухот се менуваат за да се промени насоката на вртење на вретеното. Според барањата на вртежниот момент што го бара оптоварувањето (вентилот), бројот на комбинации на цилиндри може да се прилагоди за да се придвижи товарот (вентилот) на работа.

Електромагнетниот вентил со две позиции во пет насоки обично се користи во комбинација со пневматскиот погон со двојно дејство. Двете позиции се контролираат во две позиции: вклучување-исклучување. Петнасочниот електромагнетниот вентил има пет канали за вентилација, од кои еден е поврзан со изворот на воздух, два се поврзани со влезот и излезот од надворешната воздушна комора на цилиндарот со двојно дејство, а два се поврзани со влезот и излезот на внатрешната воздушна комора. Специфичниот принцип на работа може да се однесува на принципот на работа на пневматскиот актуатор со двојно дејство. Бидејќи има се повеќе методи и средства за контрола, постојат многу методи кои се користат за контрола на пневматските актуатори во вистинското индустриско производство и индустриска контрола, вклучувајќи го и следново.

Интелигентниот инструмент за прикажување се користи за следење на работната состојба на вентилот и контрола на работата на вентилот за време на периодот на извршување. Ја следи работната состојба на вентилот преку два сензори за положба, проценува дали вентилот е во отворена или затворена состојба, го снима бројот на прекинувачот на вентилот преку програмирање и има два излеза од 4-20 mA што одговараат на отворот на вентилот и два нормално отворени и нормално затворени излезни контакти. Преку овие излезни сигнали се контролира преклопното дејство на вентилот.

Систем за контрола на

PLC се повеќе и повеќе се користи во контролниот систем. Бидејќи оваа шема е развиена на OMRON PLC, се воведува Omron PLC.

Состав на хардвер: 1 компјутер, 1 комплет PLC (вклучувајќи процесор, I/O модул, id212, oc224 и ad003 модул), 2 релеа, 2 електромагнетни вентили и 1 активирач на пневматски вентил.

Метод за дебагирање

Позиционерот на пневматскиот вентил е еден од најважните пневматски додатоци на пневматскиот контролен вентил, кој може да прима контролни сигнали и прецизно да го позиционира ударот на вентилот.

Функција на позиционерот на пневматскиот вентил: позиционерот на пневматскиот вентил и пневматскиот активирач заеднички сочинуваат автоматска контролна единица и различни контролни вентили. По пуштање во работа и инсталација, тие се комбинираат во пневматски контролен вентил. Позиционерите на пневматските вентили се користат во различни полиња за индустриска автоматизација и контрола на процесите.

Кога пневматскиот контролен вентил ќе излезе од фабриката, и позиционерот и контролниот вентил се калибрирани. Меѓутоа, откако вентилот е инсталиран на цевководот, честопати треба повторно да се калибрира. Конвенционалниот метод на калибрација е: калибрирајте 5 точки, односно 4mA, 8Ma, 12mA, 16mA, 20mA. На 12mA, шипката за повратни информации на позиционерот е во хоризонтална положба. За други групи сигнали, положбата на вентилот треба да биде на 0, 25%, 75% и 100% од ударот, а аголот на ротација на повратната шипка треба да биде помал од плус или минус 45 степени. Отстапувањето на нултата точка и целосната скала може да се коригира со посебно прилагодување на соодветните завртки. Во нормални околности, ако ударот на вентилот и дадениот сигнал одговараат еден на еден, калибрацијата е завршена.

Еден од главните проблеми кога вентилот е затворен е како да се постигне целосно оптоварување на седиштето на вентилот за цврсто затворање на вентилот. Вообичаениот метод е да се калибрира вентилот така што деловите за затворање (како што се приклучокот на вентилот, дијафрагмата, плочата на вентилот итн.) се поставени само на седиштето на вентилот, наместо да се потврди дали деловите за затворање се целосно наспроти седиштето на вентилот. За да се одржи проектното истекување и да се избегне корозија на површината за заптивање, мора да се дизајнира соодветно оптоварување за заптивање.

Пневматските актуатори со едно дејство обично се со дизајн на тенок филм. Со овој дизајн, користената пружина може да го намали оптоварувањето на седиштето на вентилот и исто така може да го издржи целосниот притисок на затворање. Типичен пневматски погон со двојно дејство користи дизајн на клипот. Со овој дизајн, за разлика од дизајнот на мембраната, притисокот на доводот не треба да биде ограничен. За да се постигне висок притисок на затворање, може да се примени притисокот за снабдување со целосно оптоварување. За дизајн на клипот, колку е поголем притисокот, толку е подобра стабилноста и контролната чувствителност на вентилот.