sales@tycovalve.com+-86 15961836110
Добие Цитат

Контролен вентил со електричен погон PFA/FEP/PTFE

ВЕНТИЛИ Категории

Контактирајте нѐ
sales@tycovalve.com+-86 15961836110108 Meiyu Road, Xinwu District, Wuxi, Кина

Контролен вентил со електричен погон PFA/FEP/PTFE

Големина: 3/4″-20″
Поставата: PFA, FEP, PTFE, итн.
Напон: AC200V
Форма на функција: електричен отворен тип (нормално затворен), електричен затворен тип (нормално отворен)

спецификации
Брошури и листови со податоци
Испраќање на барањето за прибирање

Контролен вентил со електричен погон PFA/FEP/PTFE Спецификации

Контролен вентил со електричен погон Се состои од електричен активатор и тело на регулационен вентил обложен со флуор. Добива 4-20ma и други аналогни сигнали од контролорот за контрола на отворањето на вентилот, за да се постигне целта за прилагодување на параметрите како што се протокот и притисокот на медиумот на гасоводот.

Контролен вентил со електрично обложување

Контролен вентил со електричен погон PFA/FEP/PTFE

Разликата помеѓу електричниот контролен вентил отпорен на корозија обложен со флуор и другите обични електрични контролни вентили лежи во телото на вентилот. Некои цевководи транспортираат силни корозивни медиуми како што се сулфурна киселина и аква регија. Бидејќи корозивноста е премногу силна, обичните метални контролни вентили не можат да се користат за оваа намена. работна состојба. Внатрешниот ѕид и внатрешните компоненти на електричниот регулациски вентил обложен со флуор во контакт со течноста се направени од процес на вбризгување под висок притисок, обложени со полиперфлуороетилен пропилен отпорен на корозија и отпорен на стареење (F46) и запечатени со политетрафлуороетиленски мевови. . Ја решава работната состојба дека металните вентили не можат да се користат во силни корозивни медиуми. Широко се користи во цевководи со силни корозивни медиуми.

Електрични обложени контролен вентил PFA/FEP/PTFE Прирачници

Преземања: Електричен контролен вентил PFA/FEP/PTFE.pdf
Брошурите и листовите со податоци не може да се преземат или прикажуваат, испратете ни е-пошта за да побараме, ние ќе ви ги дадеме потребните информации што е можно поскоро.

Побарајте понуда за електричен контролен вентил PFA/FEP/PTFE

Поднесете го формуларот подолу и еден од нашите професионални експерти за сервис на вентили ќе биде во контакт со вас наскоро за да разговара за вашите потреби. Ве молиме бидете што е можно поконкретни во однос на потребите за вашата апликација.