sales@tycovalve.com+-86 15961836110
Добие Цитат

Технички ресурси на Asiav Valve

ВЕНТИЛИ Категории

Контактирајте нѐ
sales@tycovalve.com+-86 15961836110108 Meiyu Road, Xinwu District, Wuxi, Кина

Принципот на пневматски топчест вентил

Принципот на пневматски топчест вентил? Принципот на работа на пневматскиот топчест вентил е да го направи вентилот да тече или блокира со ротирање на јадрото на вентилот. Пневматскиот топчест вентил е лесен за префрлување и мал по големина. Топката...

Каталог на вентили за пеперутки со високи перформанси ASIAV

ASIAV-high-performance-butterfly-valve-1преземи...

Видови топчести вентили

Видови топчести вентили? Топчестиот вентил е тип на изолациски вентил и е најчесто користен вентил во индустријата поради неговите одлични работни карактеристики. Топчестите вентили може да се заваруваат, навојни и прирабнички, а се достапни во...

Како да изберете вентил отпорен на корозија?

Како да изберете вентил отпорен на корозија? Медиумите што се пренесуваат во различни цевководи во хемиската индустрија обично се корозивни до одреден степен, како што се сулфурна киселина, хлороводородна киселина, азотна киселина и други корозивни средства. Целата заштита од корозија е...

Проверете го вентилот со нафора и обратниот вентил со прирабница

Што е подобро, обратен вентил со нафора и проверен вентил со прирабница? Одговорот е проверете ги вентилите со прирабници, бидејќи вентилите со прирабници можат да издржат поголем притисок и се широко користени. Главните предности на вентилите со обланда се нивната ниска цена и...

Што е метален вентил за пеперутка со тврда заптивка

Што е метален вентил за пеперутка со тврда заптивка, Металниот вентил за пеперутка со тврда заптивка главно се состои од телото на вентилот, плочата на пеперутката, вратилото на вентилот, прстенот за заптивање на телото на вентилот, прстенот за запечатување на плочата на пеперутката, ракавот на вратилото, самоподмачкувачкото лежиште и уред за возење. Високите перформанси...

Цртеж на пневматски вентил за пеперутка

Цртеж на пневматски вентил за пеперутка...

Опис на пневматски активатор на кинески вентил

Пневматски активатор, исто така познат како пневматска глава, е друго име на воздушниот цилиндар, кој е уред кој користи пневматски притисок за да го придвижи вентилот за отворање / затворање или регулирање, Опис на пневматски активирач на кинеската структура на вентилот Пневматскиот уред...

Технички барања за вентили за цевководи во Кина

Технички барања за цевководни вентили ★ технички барања за вентили на цевководи: GB / t19672-2005 е ревидиран и формулиран со усвојување на iso14313: 1999 индустрија за нафта и природен гас; цевководен преносен систем; цевководни вентили' > вентили / api6d:2002 цевководни вентили' > вентили. На ...

се анализираат проблемите кои постојат при користењето на вентилот со пеперутка обложена со флуор

Се анализираат вентилот за пеперутка обложен со флуор Бидејќи повеќеслојниот мек и тврд ламиниран заптивен прстен е фиксиран на плочата на вентилот, кога плочата на вентилот е нормално отворена, медиумот ќе формира фронтално бришење на неговата заптивна површина и ...

Анализа на фалсификувани и излеани вентили

Анализа на фалсификувани и леани вентили Кованите вентили се ковани. Тие обично се користат во висококвалитетни цевководи со мал калибар, генерално под DN50. Се разбира, има и голем калибар за посебна употреба. Леаните вентили се леани вентили. Генерално, на...

Како да се одржуваат вентилите на гасоводот во употреба

Целта на одржувањето за време на работата на вентилите на цевководот е да се осигура дека вентилите се во состојба на повеќегодишна чистота, добро подмачкување, комплетни вентили и нормална работа. Како да се одржуваат вентилите на цевководот во употреба ★ чистење на вентилите...
Industrieanlage, Rohre, Leitungen, Absperrventil, s/w, Zeche Zollverein, Kesselhaus, Rohrsystem, Rohrleitung, Rad, Ventil, absperren, alt, historisch, Rohrleitungen, abdrehen, zudrehen, Sicherheit, Schutzmandschataile,

Што е двонасочен вентил за пеперутка под притисок

Двонасочниот вентил за пеперутка под притисок со голем дијаметар е метален вентил за пеперутка со тврда заптивка поставена на врвот со удобна инсталација и онлајн одржување. Кога вентилот треба да се поправи, не е неопходно да се отстрани од цевководот. Се додека...

Воведување на вентил на портата

Вовед во вентилот на портата-Делот за отворање и затворање на вентилот на портата е портата. Насоката на движење на вентилот на портата е нормална на насоката на течноста. Вентилот на портата може да биде целосно отворен и целосно затворен и не може да ...

Познавање на топчести вентили

Карактеристика на топчести вентили Познавање на топчести вентили 1; отпорен на абење; Бидејќи јадрото на вентилот на тврдо запечатениот топчест вентил е заварување со прскање од легиран челик, а заптивниот прстен е на површина од легиран челик, тврдо запечатениот топчест вентил нема да предизвика ...

Избор на боја и облога на вентили

Избор на боја и облога на вентили Во многу случаи, бојата на новите вентили е само привремена облога дизајнирана да ја одложи надворешната корозија за време на складирањето на вентилите или пред конечната боја или облогата да се нанесе на целиот систем на цевки...

Како функционира вентилот за дишење

Како функционира вентилот за дишење - Атмосферските и резервоарите за складирање низок притисок се вообичаена опрема во процесната индустрија. При користење на атмосферски и резервоари за складирање со низок притисок, проширувањето или контракцијата на гасот во резервоарот често е предизвикано од ...

Стандардниот систем за гасоводот во Кина

Стандарден систем за гасоводот во Кина - Постојат многу стандарди за примена за компонентите на цевководот под притисок во Кина, но тие не се целосни. Земете го стандардот за прирабница на цевки како пример, најчесто користените стандарди вклучуваат национален стандард GB, стандард за машинска индустрија JB, SH...