sales@tycovalve.com+-86 15961836110
Добие Цитат

Производители на вентили за цедилка

ВЕНТИЛИ Категории

Контактирајте нѐ
sales@tycovalve.com+-86 15961836110108 Meiyu Road, Xinwu District, Wuxi, Кина

Филтер вентил се однесува на вентил со функција на филтер медиум, обично со филтер екран, филтер елемент или со магнетна прачка (главно филтер метал)

Серија вентили за цедилка ASIAV

Вентили за цедилка, познати и како филтер, е уред за филтрирање на предтретман. Тоа е опрема за филтрирање неопходна за користење на хидраулични контролни вентили и прецизни механички производи кои лесно се блокираат. Тоа е незаменлив уред во серијата на цевководи за пренос на медиум. Обично се инсталира на влезниот крај на хидрауличниот контролен вентил, вентилот за намалување на притисокот, вентилот за ослободување на притисокот, вентилот за постојано ниво на водата и друга опрема за да се елиминираат нечистотиите во медиумот, да се спречи нечистотиите од честички да влезат во каналот и да предизвикаат ѕидни приклучоци, за да се заштитете ги фитинзите на цевководот на опремата од абење и блокирање Кога е потребно чистење, касетата со филтер што може да се откачи може да се извади и повторно да се инсталира по обработката. Затоа, употребата и одржувањето се исклучително удобни. Вентилот за филтер се однесува на вентилот со функција на медиум за филтрирање, обично со филтер екран, филтер елемент или со магнетна прачка (главно метален филтер)

Мрежата на вентилот за филтер ја прифаќа двослојната мрежа од нерѓосувачки челик, која е цврста и издржлива. Има карактеристики на напредна структура, мала отпорност на проток и удобен удар. Може да се користи за вода, пареа, масло, азотна киселина, уреа, оксидирачки медиуми и други медиуми. Мрежестиот број на екранот на филтерот се поставува според потребите на корисникот. Општо земено, екранот за снабдување со вода е 18-30 mesh, екранот за вентилација е 40-100 mesh, а екранот за снабдување со масло е 100-480 mesh. Филтерот од типот Y може исто така да се комбинира со експанзиониот спој за да се формира телескопски филтер од типот Y со прилагодлива должина на инсталација. Екранот за филтрирање може да се направи според барањата на корисникот.
Кога филтерот работи, водата што треба да се филтрира влегува од влезот за вода, тече низ екранот на филтерот и влегува во цевководот што го бара корисникот преку излезот за циркулација на процесот. Нечистотиите на честичките во водата се заробени во екранот на филтерот. Во оваа континуирана циркулација се пресретнуваат се повеќе честички, а брзината на филтрирање е сè помала и побавна. Сепак, влезната отпадна вода сè уште влегува континуирано, а дупката за филтерот ќе станува сè помала и помала, со што ќе се генерира разлика во притисокот помеѓу влезот и излезот. Кога разликата во притисокот ќе ја достигне поставената вредност, предавателот на диференцијален притисок ќе испрати електричен сигнал до контролорот, а контролниот систем ќе го стартува погонскиот мотор за да го придвижи вратилото да ротира низ склопот на менувачот. Во исто време, излезот за отпадна вода ќе се отвори и ќе се испушти од излезот за отпадна вода, Откако ќе се исчисти екранот на филтерот, разликата во притисокот паѓа на минималната вредност, а системот се враќа во почетната состојба на филтрирање и системот работи нормално. Филтерот е составен од обвивка, повеќеелементен филтер елемент, механизам за назад перење, контролер за диференцијален притисок итн. Дијафрагмата во обвивката ја дели својата внатрешна празнина на горните и долните шуплини. Горната празнина е опремена со повеќе елементи на филтерот, што го прави просторот за филтрирање полн и значително го намалува волуменот на филтерот. Долната шуплина е опремена со вшмукување чаша за повратно перење. За време на работата, заматената течност влегува во долната комора на филтерот преку влезот и влегува во внатрешната комора на филтерскиот елемент преку дупката за преградата. Нечистотиите поголеми од јазот на елементот на филтерот се пресретнуваат, а чистата течност поминува низ празнината за да стигне до горната комора и конечно се испраќа од излезот. Филтерот го прифаќа екранот на филтерот со висока јачина во облик на клин и автоматски го чисти елементот на филтерот преку контрола на разликата во притисокот и контрола на времето. Кога нечистотиите во филтерот се акумулираат на површината на елементот на филтерот, предизвикувајќи разликата во притисокот помеѓу влезот и излезот да се зголеми до поставената вредност, или кога тајмерот ќе го достигне претходно поставеното време, електричната контролна кутија испраќа сигнал за придвижување на механизам за повратно перење. Кога влезот на вшмукувачката чаша за назад перење е директно спротивен од влезот на елементот за филтрирање, вентилот за издувување се отвора. Во тоа време, системот го ослободува притисокот и испушта вода. Површина со негативен притисок со релативен притисок помал од притисокот на водата надвор од филтерскиот елемент се појавува внатре во вшмукувачката чаша и филтерскиот елемент, принудувајќи дел од мрежата што циркулира вода да тече од надворешната страна на елементот на филтерот кон внатрешноста на филтерскиот елемент. . Странските честички адсорбирани на внатрешниот ѕид на елементот за филтрирање се влеваат во садот со водата и се испуштаат од вентилот за дување. Специјално дизајнираниот филтер екран ја прави внатрешноста на елементот на филтерот да произведува ефект на прскање, а сите нечистотии ќе се измијат од мазниот внатрешен ѕид. Кога разликата во притисокот помеѓу влезот и излезот на филтерот ќе се врати во нормала или кога ќе заврши времето на поставување на тајмерот, протокот на материјалот не се прекинува и потрошувачката на вода за повторно перење е мала во текот на целиот процес, со што се остварува континуирано и автоматско производство. Филтрите се широко користени во металургијата, хемиската индустрија, нафтата, производството на хартија, медицината, храната, рударството, електричната енергија и урбаното водоснабдување. Како што се индустриски отпадни води, филтрирање на циркулирачка вода, регенерација на емулзија, третман на филтрација на отпадно масло, систем за континуирано лиење вода, систем за вода во високи печки и систем за отстранување бигор вода под висок притисок за топло валање во металуршката индустрија.

Водата што треба да се третира со филтерот влегува во телото на машината од влезот за вода, а нечистотиите во водата се таложат на мрежата за филтрирање од не'рѓосувачки челик, што резултира со разлика во притисокот. Разликата на притисокот на влезот и излезот се следи со прекинувачот за разлика на притисокот. Кога разликата во притисокот ќе ја достигне поставената вредност, електричниот контролер испраќа сигнал до хидрауличниот контролен вентил за да го придвижи моторот. Откако ќе се инсталира опремата, техничарите ќе спроведат дебагирање, ќе го постават времето на филтрирање и времето на конверзија на чистењето. Водата што треба да се третира влегува во телото од влезот на вода, а филтерот почнува да работи нормално. Кога ќе се достигне претходно поставеното време за чистење, електричниот контролер ќе испрати сигнали до хидрауличниот контролен вентил и ќе го придвижи моторот, предизвикувајќи ги следните дејства: моторот ќе ја придвижи четката да се ротира за да го исчисти елементот на филтерот, а контролниот вентил ќе се отвори на издувам. Целиот процес на чистење ќе трае само десетици секунди. Кога ќе заврши чистењето, затворете го контролниот вентил, запрете го моторот, вратете го системот во првобитната состојба и започнете со следниот процес на филтрирање. Обвивката на филтерот е главно составена од груб екран на филтер, фин филтер екран, цевка за вшмукување отпадни води, четка од нерѓосувачки челик или вшмукување млазница од не'рѓосувачки челик, запечатувачки прстен, антикорозивен слој, ротирачко вратило итн.

Едноставен филтер се формира со одвојување на контејнерот во горните и долните комори со филтер медиум. Суспензијата се додава во горната комора и влегува во долната комора преку филтерскиот медиум под притисок за да стане филтрат. Цврстите честички се задржуваат на површината на филтерскиот медиум за да се формираат остатоци од филтер (или филтер колач). За време на процесот на филтрирање, слојот од остатоците од филтерот на површината на филтерскиот медиум постепено се згуснува, отпорот на течноста што минува низ слојот на остатоци од филтерот се зголемува и брзината на филтрирање се намалува. Кога комората за филтрирање е полна со остатоци од филтер или брзината на филтрирање е премногу мала, прекинете со филтрирањето, отстранете ги остатоците од филтерот и регенерирајте го филтерскиот медиум за да го завршите циклусот на филтрирање.