sales@tycovalve.com+-86 15961836110
Добие Цитат

Производители на вакуумски вентили

ВЕНТИЛИ Категории

Контактирајте нѐ
sales@tycovalve.com+-86 15961836110108 Meiyu Road, Xinwu District, Wuxi, Кина

Вакуумскиот вентил се однесува на вентилот чиј работен притисок е помал од стандардниот атмосферски притисок, прилагодете го протокот на воздух, отсечете го или поврзете го цевководот

Серија вакуумски вентили ASIAV

Вакуумскиот вентил се однесува на вентилот чиј работен притисок е помал од стандардниот атмосферски притисок, прилагодете го протокот на воздух, отсечете го или поврзете го цевководот

Вакуумски вентили: вакуум топчест вентил, вакуумски вентил за запирање, вакуумски мембрански вентил, вакуум електромагнетниот вентил, вакуумски сигурносен вентил, вакуумски вентил, вентил за вакуум приклучок, вентил за полнење вакуум итн.

Прирабничка врска со јамка

Ова е најчесто користената форма за поврзување во вентилите. Според обликот на површината на зглобот, може да се подели на следниве типови:

1) Мазен тип: се користи за вентили со низок притисок. Обработката е погодна.

2) Конкавен конвексен тип: работниот притисок е висок, а може да се користи средно тврдо мијалник.

3) Тип на жлеб и жлеб: може да се користи заптивка со голема пластична деформација. Широко се користи во корозивни медиуми и има добар ефект на запечатување.

4) Тип на трапезоиден жлеб: овален метален прстен се користи како заптивка, која се користи за вентили со работен притисок ≥ 64kg / cm2 или вентили со висока температура.

5) Тип на леќа: дихтунгот е во облик на леќа и е изработен од метал. Се користи за вентили под висок притисок со работен притисок ≥ 100kg / cm2 или вентили за висока температура.

6) Тип О-прстен: Ова е релативно нов тип на прирабничка врска. Развиен е со појава на разни гумени О-прстени. Тој е посигурен од обичните рамни подлошки во ефектот на запечатување.

Навојна врска

Ова е едноставен метод за поврзување, кој често се користи за мали вентили. Постојат две ситуации:

1) Директно запечатување: внатрешните и надворешните навои директно играат улога на запечатување. Со цел да нема истекување на спојницата, често се полни со олово масло, лен и политетрафлуороетиленска лента за суровина; Меѓу нив, тефлонски суровини појас е широко користен; Овој материјал има добра отпорност на корозија, одличен ефект на запечатување, практично користење и складирање и може целосно да се отстрани при расклопување, бидејќи е нелеплив филм, многу подобар од оловното масло и лен.

2) Индиректно запечатување: силата на затегнување на конецот се пренесува на заптивката помеѓу двете рамнини, така што дихтунгот игра запечатувачка улога.

Прирабничка врска со брзо ослободување

Затегнете го заптивниот О-прстен со прирабницата на телото на вентилот за да постигнете подобро запечатување.