sales@tycovalve.com+-86 15961836110
Добие Цитат

Сите производи на вентили

ВЕНТИЛИ Категории

Контактирајте нѐ
sales@tycovalve.com+-86 15961836110108 Meiyu Road, Xinwu District, Wuxi, Кина
Вентилот е додаток на цевководот што се користи за отворање и затворање на цевководот, контрола на насоката на протокот и прилагодување и контрола на параметрите (температура, притисок и проток) на медиумот за пренос. Според неговата функција, може да се подели на затворачки вентил, проверка на вентилот, регулациски вентил, Итн

ANSI Класа 150 прирабнички топчест вентил

Испраќање на барањето за прибирање

Топчест вентил со прирабница со прекинувач со црви CL600

Испраќање на барањето за прибирање

Не'рѓосувачки челик продолжена прачка прирабнички топчест вентил

Испраќање на барањето за прибирање

пневматски V-тип на регулирачки топчест вентил

Испраќање на барањето за прибирање

PFA PCTFE Мембрански вентил обложен со флуор

Испраќање на барањето за прибирање

Интегрален двонасочен заптивка без жлебови, отпорни на абење

Испраќање на барањето за прибирање

Двонасочно заптивка без жлеб

Испраќање на барањето за прибирање

2 ЕЕЗ Тело Двонасочно заптивка Вентил за портата со нож без жлеб

Испраќање на барањето за прибирање

Двонасочен целосно гумен вентил за портата со нож

Испраќање на барањето за прибирање

Квадратен нож на портата вентил

Испраќање на барањето за прибирање

Еднонасочна заптивка Вентил за портата со нож за отстранување на згура

Испраќање на барањето за прибирање

Двонасочен Преку тип Knife Gate вентил

Испраќање на барањето за прибирање

Еднонасочен заптивачки нож Вратен вентил/седиште на вентил Може да се заменат

Испраќање на барањето за прибирање

Пневматски вентил за пеперутка двојна прирабница – Triple Offset

Испраќање на барањето за прибирање

Топчест вентил за пневматско празнење наклонет

Испраќање на барањето за прибирање

DIN прирабнички топчест вентил со целосна дупка од нерѓосувачки челик

Испраќање на барањето за прибирање

Вентил е уред кој се користи за контрола на насоката, притисокот и протокот на течност во флуидниот систем. Тоа е уред кој го овозможува или запира медиумот (течност, гас, прав) во цевките и опремата и може да го контролира неговиот проток.
Вентилот е контролна компонента во системот за пренесување течности на цевководот, која се користи за промена на делот за премин и насоката на проток на медиумот и има функции на пренасочување, исклучување, пригушување, неповратно, шантирање или прелевање и олеснување на притисокот. Вентилите што се користат за контрола на течности, од наједноставниот затворачки вентил до различни вентили што се користат во екстремно сложените системи за автоматска контрола, имаат широк спектар на сорти и спецификации. Номиналниот дијаметар на вентилот се движи од многу мал вентил за инструменти до голем дијаметар од 10m Вентили за индустриски цевководи. Може да се користи за контрола на протокот на разни видови течности како што се вода, пареа, масло, гас, кал, разни корозивни медиуми, течни метали и радиоактивни течности. Работниот притисок на вентилот може да се движи од 0.0013MPa до 1000MPa ултра-висок притисок, а работната температура може да биде Ултра-ниска температура од c-270℃ до висока температура од 1430℃.
Контролата на вентилот може да усвои различни методи на пренос, како што се рачни, електрични, хидраулични, пневматски, турбински, електромагнетни, електромагнетни хидраулични, електро-хидраулични, гас-хидраулични, брзински запчаници, погонски запчаници итн.; Или под дејство на други форми на сензорни сигнали, делува според однапред одредени барања или едноставно се отвора или затвора без да се потпира на сензорните сигнали. Вентилот се потпира на погонот или автоматскиот механизам за да ги подигне деловите за отворање и затворање, лизгање, замавнување или ротирање. Движење, а со тоа менување на големината на површината на неговиот канал за проток за да се постигне неговата контролна функција.
Вентилите може да се користат за контрола на протокот на различни видови течности како што се воздух, вода, пареа, разни корозивни медиуми, кал, масло, течен метал и радиоактивни медиуми. Вентилите исто така се поделени на вентили од леано железо, вентили од леано челик, вентили од не'рѓосувачки челик (201, 304, 316, итн.), Вентили од хром молибден челик, вентили од хром молибден ванадиум челик, двофазни челични вентили, пластични вентили, нестандардни прилагодени вентили, итн.

По функција и употреба
(1) Вентил за исклучување
Овој тип на вентил е за отворање и затворање. Трајно инсталиран на влезот и излезот на изворите на ладно и топлина, влезот и излезот на опремата и линиите на разгранување на цевководи (вклучувајќи стабилни цевки), а може да се користат и како вентили за ослободување на вода и воздух. Вообичаените затворачки вентили вклучуваат вентили за порти, глобус вентили, топчести вентили и вентили со пеперутка.
Вентилот на портата може да се подели на отворена шипка и темна прачка, единечна и двојна порта, клин и паралелна порта, итн. големината на телото на вентилот е мала во насока на протокот на вода, отпорот на проток е мал, а номиналниот дијаметар на распонот на вентилот на портата е голем.
Според насоката на проток на медиумот, глобусниот вентил е поделен на три вида: директно низ тип, тип со прав агол и тип директна струја, а има и отворени шипки и темни прачки. Затегнатоста на затворањето на глобус вентилот е подобра од онаа на вентилот на портата, телото на вентилот е долго, отпорот на проток е голем, а максималниот номинален дијаметар е DN200.
Јадрото на вентилот на топчестиот вентил е тркалезна топка со дупка. Кога стеблото на вентилот се поместува со плочата, тој е целосно отворен кога отворот на сферата е свртен кон оската на цевководот и целосно е затворен кога се ротира за 90°. Топчестиот вентил има одредени перформанси на прилагодување и е поцврсто затворен.
Јадрото на вентилот на вентилот за пеперутка е кружна вентилска плоча, која може да ротира по вертикалната оска нормална на оската на цевководот. Кога рамнината на плочата на вентилот е конзистентна со оската на цевката, таа е целосно отворена; кога рамнината на плочата на портата е нормална на оската на цевката, таа е целосно затворена. Должината на телото на вентилот за пеперутка е мала, отпорот на проток е мал, а цената е повисока од вентилот на портата и вентилот за глобус.
(2) Проверете го вентилот
Овој тип на вентил се користи за да се спречи повратниот тек на медиумот. Ја користи кинетичката енергија на самата течност за да се отвори сама по себе и автоматски се затвора кога протокот е обратен. Постојано се наоѓа на излезот од пумпата, на излезот од стапицата за пареа и на други места каде што не е дозволен обратен проток на течноста. Проверете ги вентилите се поделени на три вида: тип на замав, тип на подигање и тип на нафора. За обратниот вентил за замавнување, кога течноста може да тече само од лево кон десно, тој автоматски се затвора кога протокот е обратен. За обратниот вентил за подигнување, кога течноста тече од лево кон десно, јадрото на вентилот се крева за да се формира премин, а кога течноста тече во спротивна насока, јадрото на вентилот се притиска на седиштето на вентилот и се затвора. За обратниот вентил на нафора, кога течноста тече од лево кон десно, макарата се отвора за да се формира премин. Кога течноста тече во спротивна насока, макарата се притиска на седиштето на вентилот и се затвора. Повратниот вентил на нафора може да има повеќе позиции. Монтажа, мала големина, мала тежина и компактна структура.
(3) Контролен вентил
Разликата на притисокот помеѓу предниот и задниот дел на вентилот е константна. Кога степенот на отворање на обичниот вентил се менува во голем опсег, брзината на проток се менува малку, а кога ќе достигне одреден степен на отворање, брзината на проток нагло се менува, односно перформансите на прилагодување се слаби. Регулирачкиот вентил може да го промени ударот на макара на вентилот за да го промени бројот на отпорност на вентилот според насоката и големината на сигналот, за да се постигне целта за регулирање на протокот на вентилот. Регулациониот вентил е поделен на рачен регулациски вентил и автоматски регулациски вентил, а има многу видови на рачен или автоматски регулациски вентил, а нивните регулациони перформанси се исто така различни. Вентилите за автоматско регулирање вклучуваат вентили за регулирање на протокот самостојно управувани и вентили за регулирање на диференцијален притисок самостојно.
(4) Класа на вакуум
Типот на вакуум вклучува вакуум топчест вентил, вакуумски вентил за вентилација, вакуумски вентил за надувување, пневматски вакуумски вентил итн. Неговата функција е во вакуумскиот систем, компонентите на вакуумскиот систем се користат за промена на насоката на протокот на воздух, прилагодување на протокот на воздух и прекинување или поврзете го цевководот се нарекуваат вакуумски вентили.
(5) Специјална намена
Категориите за специјална намена вклучуваат вентили за свиткување, вентили за вентилација, вентили за издувување, издувни вентили, филтри итн.
Издувниот вентил е неопходна помошна компонента во цевководниот систем и широко се користи во котли, климатизери, нафта и гас, водоводни и одводни цевководи. Често се поставува на командните висини или колена, итн., за да се отстрани вишокот гас во цевководот, да се подобри ефикасноста на цевководот и да се намали потрошувачката на енергија.